Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 5, 2017

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ

Φασολάκια λεμονάτα !! Ελαφριά γεύση, μελωμένη σαλτσούλα με λίγο εξωτική μυρωδιά. Βράστε για 5 λεπτά 1/2 κιλό φασολάκια και σουρώστε τα. Σωτάρετε σε ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ & 2 μικρές πατάτες κυδωνάτες μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Συνεχίστε με 4-5 μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα, 2 χούφτες ντοματίνια "στραγάλια" ολόκληρα ή 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση και τέλος με τα φασολάκια και λίγο ψιλοκομμένο μάραθο. Αλατοπιπερώστε, αφήστε λίγο να ενωθούν οι γεύσεις ανακατεύοντας απαλά και προσθέστε 1/2 λίτρο βραστό νερό. Βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα πόσο τρυφερά είναι τα φασολάκια. Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. extra tip: για να μη νερώσουν τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα βράζουμε με τα κοτσανάκια τους και τα αφαιρούμε πριν τα φάμε, αν μας ενοχλούν. Συνοδέψτε απαραίτητα με φέτα και φρέσκο ψωμάκι.