Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 12, 2017

ΝΤΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

Θέλετε να φάτε κάτι χορταστικό, γρήγορο και ελαφρύ αλλά βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια ?? Φτιάξτε ένα ντάκο με  τόνο Αλοννήσου και θα έχετε στο πιάτο σας ένα πλήρες γεύμα. Υλικά: 1-2 φιλέτα τόνου  1 μεγάλο κρίθινο παξιμάδι 1 βιολογική ντομάτα  2 κ.σ. χυμό λεμόνι ή λάιμ 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι ή λάιμ 2 κ.σ. ελαιόλαδο θαλασσινό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι μερικά φυλλαράκια θυμάρι 2 φιλέτα αντζούγια (προαιρετικά) Εκτέλεση: Ξεφλουδίστε τη ντομάτα και σε ένα βαθύ πιάτο τρίψτε τη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Προσθέστε στην τριμμένη ντομάτα το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι, λίγο από το χυμό και το ξύσμα και την αντζούγια πολύ ψιλοκομμένη. Ανακατέψτε και αφήστε μερικά λεπτά να ενωθούν τα αρώματα. Σ' αυτό το σημείο μπορείτε να φυλάξετε τη σάλτσα στο ψυγείο για 1-2 μέρες. Στη συνέχεια, βρέξτε ελαφρώς το παξιμάδι, τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και στρώστε μια γερή δόση ντομάτα και τα φιλέτα του τόνου. Ραντίστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδ

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Σκεφτόμουν ένα αγαπησιάρικο μαμαδίστικο φαγητό που η κάθε μπουκιά θα είναι θα είναι μια αναδρομή στα παιδικά μου χρόνια. Χωρίς δεύτερη σκέψη.....ψαρόσουπα !! Εύκολα και γρήγορα χωρίς πολλά πολλά. Υλικά: 2 λαυράκια                                     3-4 μέτριες πατάτες σε κύβους    3 καρότα σε κύβους 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο 1 λεμόνι χυμό & ξύσμα 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο 1/2 κούπας ελαιόλαδο 2 κλωναράκια σέλινο Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε 1/2 λίτρο νερό και ρίξτε τις πατάτες. Ανακατέψτε συχνά για 10 λεπτά για να απελευθερώσουν το άμυλό τους. Μ' αυτό τον τρόπο η σούπα θα χυλώσει χωρίς να προσθέσετε επιπλέον άμυλο στο τέλος. Συνεχίστε με τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο και το τζίντζερ. Από πάνω τοποθετήστε τα ψάρια ολόκληρα, συμπληρώστε 1 λίτρο νερό βρασμένο, αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού και των λαχανικών. Μόλις βράσει το ψάρι αφαιρέστε το και τοποθετήστε το σε