Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 26, 2018

ΠΙΤΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΦΕΤΑ & ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Η πίτσα είναι πάντα μια ωραία ιδέα. Η ελληνική εκδοχή είναι επίσης μια ωραία ιδέα. Οι επιλογές υλικών είναι πολλές και οι συνδυασμοί ανεξάντλητοι. Ελιές, κρεμμύδι, εγχώρια αλλαντικά & τυριά. Δοκιμάστε αυτή την τυρένια απόλαυση και όλα γύρω σας θα πάρουν ♪ άρωμα ♫ ελληνικό. Υλικά:                Για τη γέμιση 100 γρ. ανθότυρο νωπό  100 γρ. φέτα σκληρή σπασμένη με το χέρι 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη 3 κ.σ. σάλτσα βιολογικής ντομάτας        Για τη σάλτσα 1/2 συσκευασία ντομάτα βιολογική 1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1/2 κ.γ. ξερή 2 κ.σ. ελαιόλαδο Για την τέλεια τραγανή, μπισκοτένια ζύμη δες εδώ Φτιάχνουμε αρχικά τη ζύμη γιατί χρειάζεται το χρόνο της για να φουσκώσει. Συνεχίζουμε με τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά πλην του ελαιόλαδου και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο βράζουμε για 5 λεπτά

ΣΑΛΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τέλος στα άνοστα, νερόβραστα λαχανικά !! Το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα παντζάρια στο φούρνο δίνουν άλλη διάσταση στη σαλάτα!! Κ ρατάνε όλες τις θρεπτικές τους ουσίες, διατηρούν το χρώμα τους και γίνονται πολύ νόστιμα. Οι τρόποι μαγειρέματος είναι απλοί και γρήγοροι. Χωρίζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε φουντίτσες. Τοποθετείτε στο ταψί, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν & να ροδίσουν. Τα ψήνετε ολόκληρα ή κομμένα στη μέση σε μια γάστρα ή σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και, αφού μαλακώσουν, σε περίπου 30 λεπτά ανάλογα το μέγεθός τους, τα αφήνεται 5 λεπτά ξεσκέπαστα για να ροδίσουν. Τα παντζάρια χρειάζονται περισσότερο χρόνο ψησίματος. Τα ψήνουμε στη γ άστρα ή σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για περίπου 1 ώρα. Μετά τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες, τα νοστιμίζουμε με ξύδι, ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι & πιπέρι.  Όλα τα λαχανικά διατηρούνται στο ψυγείο, σε τάπερ για 2