Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 25, 2017

ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Το ξέρω πως δεν έχεις ξαναφάει φάβα με κόκκινη σάλτσα. Ούτε εγώ !! Συνηθίζεται να παντρεύεται με κρεμμύδι, κάππαρη, μπόλικο ελαιόλαδο και λεμόνι. Συναντάται επίσης, στην πιο εκλεπτυσμένη της μορφή, με καραμελωμένο κρεμμύδι.  Φέτος είχα τη μεγάλη χαρά να περάσω μέρος του καλοκαιριού με Σαντορινιούς και οι γευστικοί μου κάλυκες συναντήθηκαν μ' αυτή την μπουκιά που περικλείει όλο το καλοκαίρι. Φάβα ΠΟΠ Σαντορίνης , σάλτσα από φρέσκια άνυδρη Σαντορινιά ντομάτα, γλυκό κρεμμύδι, μυρωδιά από κανέλα και γλυκάνισο. Συνταγή της γιαγιάς, που παρέμεινε και δεν αντικαθίσταται με καμία άλλη.  Όταν λοιπόν η μεγαλοκοπέλα, η φάβα η Σαντορινιά, "παντρεύτηκε" τη ζουμερή, κρεμμυδάτη, σάλτσα ντομάτας ένας μεγάλος έρωτας μόλις γεννήθηκε !! 🔼🔺 Μουσική και φύγαμε για κουζίνα !! 🔻🔽 Υλικά: Για τη φάβα: 1 κούπα φάβα 1 κρεμμύδι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη νερό όσο χρειάζεται να τη σκεπάζει, τουλάχιστον 2 δάχτυλα αλάτι 2-3 κ.σ. ξύδι 2/3 κούπας ελαιόλαδο Για τη σάλτσα