Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 12, 2017

ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Συνταγές για ραβανί υπάρχουν πολλές και καλές. Αυτό το ραβανί-αφρός όμως, είναι ποίημα !!  Η συνταγή είναι της Μαρίας που είναι νοικοκυρά από τις λίγες. Βολιώτισσα στην καταγωγή. Έξω καρδιά, καλοφαγού και τόσο φιλόξενη που σε σκλαβώνει.  Μη ξεχάσετε να βάλετε μουσική πριν βάλετε ποδιά και σηκώσετε μανίκια !! Υλικά : Για το σιρόπι: 4 κούπες νερό 3 κούπες ζάχαρη φλούδα από 1 βιολογικό λεμόνι Για το γλυκό: 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα ηλιέλαιο 4 αυγά 1 κούπα αλεύρι ΓΟΧ 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 3 βανίλιες 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1,5 κούπα γιαούρτι ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι Εκτέλεση: Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση μετράμε τρία λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο μίξερ χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τα αυγά. Σε ένα μπωλ αναμυγνείουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ . Προσθέτουμε το μείγμα του μίξερ στο μπωλ με τα στ