Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 2, 2017

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Πάστα Φλώρα. Μαρμελάδα που ψήνεται, λιώνει, ξαναρευστοποιείται και νοστιμίζει την τραγανή μπισκοτένια ζύμη. Είναι εύκολη, γρήγορη και κυρίως από τα χεράκια σας. Υλικά: 4 κρόκοι 100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 120 γραμμ. ζάχαρη 1 τσιμπιά αλάτι ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι ή πορτοκάλι 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο 1 βάζο μαρμελάδα που σας αρέσει (προτείνεται βερίκοκο ή σύκο ή πεπόνι ) αμύγδαλο φιλέ προαιρετικά Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το αλεύρι. Ζυμώνουμε με το χέρι μας ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Δε θέλει πολύ ζύμωμα γιατί δεν πρέπει να παραζεσταθεί το βούτυρο. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την βάζουμε κατάψυξη για 1/2 ώρα. Ανοίγουμε σε χοντρό φύλο ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί τα 2/3 της ζύμης, τοποθετούμε σε ταψάκι 28 εκ. και τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια. Στρώνουμε τη μαρμελάδα και με τ