Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 27, 2017

ΜΑΜΑΛΙΓΚΑ

Μαμαλίγκα με καταγωγή από τη Λαμία. Συναντάται επίσης στη Θεσσαλία καθώς και στην Ήπειρο με παραλλαγές. Τρίψτε 4 κολοκυθάκια στον τρίφτη, αλατίστε και αφήστε να στραγγίσουν καλά στο σουρωτήρι. Σε μια λεκάνη σπάστε 3-4 αυγά, προσθέστε 1 κούπα φρέσκο γάλα, 1/2 κούπα τραχανά γλυκό, 1/2 κούπα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα ζάχαρη. Αφήστε 15 λεπτά να "τραβήξει" ο τραχανάς υγρασία. Στο μείγμα με τα υγρά προσθέστε το κολοκύθι καλά στυμμένο και 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσε ις. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύρευστος χυλός και τέλος συμπληρώστε 1 κούπα φέτα χοντροσπασμένη. Έχετε κατά νου ότι δεν θέλουμε ζύμη αλλά χυλό. Βουτυρώστε ένα ταψί, αλευρώστε ελαφρώς και ρίξτε το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα. ℹ Δοκιμάστε την εκδοχή με δυόσμο για μια δροσερή γευστική έκπληξη !!