Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 29, 2018

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Τo πράσo, με την γλυκιά κι ελαφρώς πικάντικη γεύση του, συνδυάζεται τέλεια με το ρύζι και μας δίνει ένα φαγητό γεμάτο άρωμα χειμώνα.  Χυλωμένο, λεμονάτο πρασόρυζο με ζουμάκι για τις απαραίτητες βούτες !! Υλικά: 6 πράσα κομμένα σε παχειές φέτες 5 κ.σ. ρύζι 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο 1 λεμόνι χυμό & ξύσμα  5 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 λίτρο νερό ζεστό 1/2 κ.γ. κύμινο αλάτι θαλασσινό πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση: Αρχικά σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία σοτάρουμε το πράσο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι μέχρι να καραμελώσει. Κάνουμε 5 φωλίτσες περιμετρικά και ρίχνουμε το ρύζι και το κύμινο. Προσθέτουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνιθο, το ξύσμα, το πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε 30 λεπτά πριν σερβίρουμε για να δέσουν τα αρώματα και να "τραβήξει" το ρύζι. Συνοδεύεται με φρέσκο ψωμί και με πικάντικη φέτα ΠΟΠ. all rights reserved