Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 21, 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Κατιτίς για τον καφέ, το γάλα, το πέρασμα μεταξύ σαλονιού & κουζίνας (αυτό το τελευταίο μη διαρρεύσει παρακαλώ !!) Αυτά τα μπισκοτάκια μοσχοβολούν βούτυρο, είναι εύκολα, γίνονται γρήγορα και απαιτούν ελάχιστα υλικά. Επίσης είναι χαμαιλέοντες !! Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση  και αναλόγως των έξτρα υλικών που θέλετε να προσθέσετε θα έχετε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Χωρίς μουσική ακόμη και η κουζίνα μπορεί να γίνει βαρετή !! Χρειαζόμαστε: 500 γρ. αλεύρι που φωσκούνει μόνο του 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ. άχνη λίγη βανίλια Εκτέλεση: Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με την άχνη. Προσθέστε το βούτυρο σε κύβους και ζυμώστε με το χέρι μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής. Ανοίξτε με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και κόψτε με κουπάτ στο σχήμα που σας αρέσει. Ψήστε 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Προσοχή μη τα παραψήσετε γιατί μόλις κρυώσουν θα σφίξουν περισσότερο.  Extra tips: Προσθέστε στη ζύμη:  ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού  ξη

ΣΠΙΤΙΚΑ Ηot Dog !!

Το Αμερικάνικο όνειρο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, είναι εδώ !! Έχει ονομασία προέλευσης, τα χεράκια σας και είναι και σπιτικό !! Πάμε να τα φτιάξουμε, λοιπόν !! Υλικά:  Για τη ζύμη 260 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.γ. ξηρή μαγιά  1 αυγό 500 γρ. αλεύρι δυνατό Τ 70 ή 250 γρ. αλεύρι σκληρό 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 60 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο 1 πρέζα αλάτι 60 γρ. ζάχαρη λίγο γάλα για επάλειψη Για τα λουκάνικα 12 λουκάνικα Φρανκφούρτης 500 ml νερό 1 κ.σ. βούτυρο 1 δαφνόφυλλο 5 κόκκους μπαχάρι Για το σερβίρισμα κέτσαπ μουστάρδα Εκτέλεση: Για τα ψωμάκια Στον κάδο του μίξερ βάλτε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα άλευρα, στην μία άκρη το αλάτι και στη μέση, σε μια λακουβίτσα, τη μαγιά. Αρχίστε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, σ κεπάστε και αφήστε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Η όλη διαδικασία (ζύμωμα & φούσκωμα) χρειάζεται περίπου 2 ώρες. Αλευρώστε τον πάγκο σας. Η ζύμη αυτή θα κολλάει οπότε