Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 23, 2017

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Αν κάνετε δίαιτα πάχυνσης (!!) σας έχω την ιδανική συνταγή !! Πλούσια τυρόπιτα με μπεσαμέλ και βούτυρο ανάμεσα στις στρώσεις των φύλλων. Δεν είναι για κάθε μέρα, εκτός αν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία.... Που και που δικαιούμαστε να προσφέρουμε στον εαυτό μας μια λιχουδιά. Όποιος διαφωνεί, να απομακρυνθεί από την οθόνη τώρα !! Οι υπόλοιποι απολαύστε υπεύθυνα !! Βάλτε να παίζει δυνατά η αγαπημένη σας μουσική και μπείτε στην κουζίνα !!! Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή 12 φύλλα φρέσκο καλό βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 5 κ.σ. αλεύρι γιαόλες τις χρήσεις 1.5 ποτήρι γάλα κατσικίσιο 3 αβγά 200 γρ. φέτα καλής ποιότητας πικάντικη 200 γρ. γραβιέρα 200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα 250 γρ. τυρομάλαμα ή χλωρή φέτα  αλάτι πιπέρι   Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα. Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, αφήνουμε λίγο να

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΧΛΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Δυσκολεύομαι να περιγράψω αυτή τη νοστιμιά.  Ίσως γιατί όση ώρα προσπαθώ να γράψω αυτή τη δημοσίευση, έβαλα την αγαπημένη μου μουσική , έφτιαξα ένα φρεσκοκομμένο, μυρωδάτο εσπρέσο και απολαμβάνω ένα (ακόμη !!) κομμάτι. Είναι τραγανό, μελωμένο, μοσχομυρίζει κανέλα και δεν θέλω να τελειώσει !! Με λίγα λόγια, σπεύσατε προς την κουζίνα !!  Δε σας είπα το καλύτερο.... κόστος μόλις 2 ευρώ και χρόνος άντε μία ώρα, προετοιμασία και ψήσιμο !!  Ακόμη το σκέφτεστε ?? Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτα 4-5 αχλάδια σε φέτες 1 κ.γ. κανέλλα 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή 1 κύβο βούτυρο λιωμένο Εκτέλεση: Σε μια φόρμα με ανοιγόμενα τοιχώματα στρώνετε τη σφολιάτα, να πάρει στρογγυλό σχήμα κόβοντας με ένα μαχαίρι ότι περισσεύει. Τρυπήστε με ένα πηρούνι την επιφάνεια και πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλλα.   Στρώστε τα αχλάδια να καλύψετε όλη την επιφάνεια και πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλλα. Πάνω στα φρούτα ρίξτε το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη. Βάλτε στην κατάψυξη για 20 λεπτ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Αυτά τα τυροπιτάκια είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και ό,τι πρέπει για snack στη δουλειά, στο σχολείο, στο δρόμο !!   Χρειάζεστε: 450 γρ. αλεύρι, 1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα, 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι, 1/2 κ.γ. ζάχαρη, 1 κ.σ. ξύδι, 1 κ.γ. μαγιά σκόνη, 1/2 κ.γ. αλάτι. Αυτά για τη ζύμη. Η γέμιση θέλει φαντασία ανάλογα τα γούστα. Ανακατέψτε διάφορα τ υριά ή αν δεν έχετε μόνο μυζήθρα ή φέτα είναι μια χαρά. Προσθέστε αλλαντικά, λιαστές ντομάτες, μυρωδικά όπως δυόσμο, θυμάρι, ρίγανη ή λίγο πελτέ ντομάτας. Ξηροί καρποί, σταφίδες ή κράνμπερις ταιριάζουν επίσης και θα σας εκπλήξουν ευχάριστα αν αγαπάτε τις γλυκές γεύσεις. Τολμήστε !! Αυτοσχεδιάστε και αξιοποιήστε ότι υλικά έχετε σπιτί. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Αφήστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον για μία ώρα τουλάχιστον. Χωρίστε σε μπαλλάκια και αν έχετε χρόνο αφήστε τα σκεπασμένα να ηρεμήσουν για λίγη ώρα. Η ζύμη είναι γένος θυληκού, οπότε θέλει

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

🍕 Pizza, baby! ! 🍕 Ποιος δεν αγαπάει αυτό το φαγητό-σνακ-πρωινό-μεσημερ ιανό-βραδυνό ? ? Σπιτική δε, είναι ακόμη καλύτερη! ! Γίνεται τόσο εύκολα που πραγματικά είναι κρίμα να παραγγείλουμε έτοιμη.  Σε ένα μπωλ ανακατέψτε 2 κούπες αλεύρι καλαμποκιού, 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μία τσιμπιά αλάτι, μισό φακελάκι ξερή μαγιά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τέλος 1 κούπα νερό. Ζυμώστε μέχρι η ζύμ η να μη κολλάει στα χέρια σας. Αφήστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει 40 λεπτά.  Κόψτε 15 ντοματίνια στη μέση, στρώστε σε ένα ταψί, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο μπαλσάμικο, αλατίστε και ψήστε στον αέρα για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις ψηθούν πατήστε τα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε. Έτοιμη η σάλτσα !!   Αλευρώστε τον πάγκο σας με καλαμποκάλευρο και ανοίξτε τη ζύμη. Λαδώστε ελαφρά τη λαμαρίνα του φούρνου και ανοίξτε με τα χέρια τη ζύμη μέχρι να καλύψει την επιφάνεια της λαμαρίνας. Απλώστε τη σάλτσα, ρίξτε τυράκι (ότι έχε