Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 22, 2017

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΑΛΕΥΡΙ

Η πίτσα είναι αγαπημένο φαγητό όλων μας. Τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας (και της νύχτας) και αποτελεί κυρίως γεύμα από μόνη της. Ακόμη μία βασική συνταγή για πίτσα με λεπτή, τραγανή ζύμη. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ζύμης είναι πως βγαίνει έξτρα τραγανή, σχεδόν μπισκοτένια και πως την επόμενη μέρα παραμένει αρκετά τραγανή χωρίς να "λαστιχοποιείται". Έτσι εξασφαλίζετε και το κολατσιό της δουλειάς ή του σχολείου. Εκτός από την κλασσική επικάλυψη με ντομάτα και τυρί, προσθέστε όποιο άλλο υλικό αγαπάτε και διαμορφώστε την πίτσα σας όπως σας αρέσει. Να θυμάστε πως όσο λιγότερα είναι τα υλικά τόσο πιο δεμένη και ισορροπημένη είναι η γεύση της. Λίγα φρέσκα μανιτάρια είναι αρκετά. Υλικά για 2 πίτσες 40 εκ.: Για τη ζύμη: 160 ml νερό 75 ml γάλα φρέσκο 80 ml ελαιόλαδο 1 κρόκο αυγού 500 γρ. αλεύρι σκληρό 1,5 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 2 κ.γ. μαγιά ξηρή σε σκόνη Για τη σάλτσα: 2 κ.σ. πελτέ από βιολογικές ντομάτες 1 μέτρια ντομάτα σε κύβους ή 10