Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 29, 2017

BOUNTY

Kαρύδα. Ο καρπός της ζωής! !  Στα ινδικά το όνομα του κοκκοφοίνικα είναι «Kalpa Vriksha» και σημαίνει «το δέντρο που χαρίζει όλα τα ζωτικά συστατικά για τη ζωή», ενώ στις Φιλιππίνες χαρακτηρίζεται ως «δέντρο της ζωής». Δραστικά συστατικά: H καρύδα είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων. Όταν συνοδεύεται με μαύρη σοκολάτα γίνεται το λαχταριστό BOUNTY των παιδικών μας γευστικών αναμνήσεων! !  Ελάχιστα υλικά, πλούσια γεύση, χιονισμένο εορταστικό κέρασμα! ! 🎄 Πάμε να το φτιάξουμε! ! Επ! ! Που πάς? ? Μουσική έβαλες? ? Ανακατεύουμε 400 γρ. καρύδα με 1 ζαχαρούχο γάλα.  Βεβαιωθείτε ότι πέτυχε το 1ο στάδιο με τον απλούστερο τρόπο. Δοκιμάστε! ! Ξαναδοκιμάστε! ! Άλλη μία κουταλίτσα, για να είστε εντελώς σίγουροι! ! Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για λίγη ώρα. Σπάστε 2 κουβερτούρες σε κομμάτια και λιώστε σε μπεν μαρί. Στο τέλος ρίξτε 1-2 κ.γ. λαδάκι για να γυαλίσει η σοκολάτα. Όσο λιώνει η σοκολάτα στρώστε σε ένα

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Τι σας έχω, τι σας έχω! ! Η κυρία Ιωάννα με κέρασε τον πιο νόστιμο μπακλαβά με αμύγδαλο που έχω φάει ποτέ! ! Τραγανό φύλλο, μοσχοβολάει βούτυρο και πορτοκάλι και θες κι άλλο κομμάτι. Παλιά νοικοκυρά, αρχόντισσα στην κουζίνα της. Ζήλεψα την τέχνη της! ! Παραθέτω τη συνταγή όπως ακριβώς μου την έδωσε.  Σημειώστε πως πρώτη φορά έφτιαξε μπακλαβά με έτοιμο φύλλο. Συνήθως ανοίγει 50 φύλλα! ! Υλικά: 1 1/2 πακέτο φύλλο Βηρυτού 1200 γρ περίπου αμύγδαλο ασπρισμένο, καβουρντισμένο και κομμένο με μαχαίρι (!!) σε μικρά κομματάκια. 500 γρ βούτυρο λιωμένο ζεστό, να μην ειναι καυτό, καθαρό, λέει, δηλαδή φρέσκο λιωμένο βούτυρο αγορασμένο  από γαλακτοπωλείο 2-3 φρυγανιές μεγάλες από φούρνο τριμμένες χωρίς την κόρα 1 φακελάκι μαστίχα Χίου τριμμένη ή ξύσμα πορτοκαλιού Αν χρησιμοποιήσετε ξύσμα πορτοκαλιού να είνα ψιλό και ανακατεμένο καλά με τα αμύγδαλα. Αλλιώς, ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την μαστίχα.  Για το σιρόπι: 2 κιλά ζάχαρη και νερό μέχρι να σκεπάσει τη ζάχαρη. Βραζουμε