Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 21, 2017

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΡΗΤΗΣ

Αυτά τα χορτοφαγικά κανελόνια είναι πέντε αστέρων !! Γρήγορο φαγητό, ελαφρύ με λίγα υλικά. Για 15 κανελόνια θα χρειαστείτε: - 300 γραμμ. σπανάκι - 1 φλυτζάνι χονροκομμένο δυόσμο - 250 γραμμ. ανθότυρο Κρήτης - 250 γραμμ. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης - μισό βάζο έτοιμη σάλτσα από βιολογικές ντομάτες της αρεσκείας σας - 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος Επί το έργον: Σωτάρετε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να στεγνώσει. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε το δυόσμο και αφήστε να κρυώσει. Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ απλώστε 3 κ.σ. σάλτσα και 1 κ.σ. ελεαιόλαδο. Προσθέστε στο σπανάκι τον ανθότυρο, τη μισή γραβιέρα και ανακατέψτε απαλά. Γεμίστε τα κανελόνια, τοποθετήστε τα στο ταψί και απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήστε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήστε το φαγητό τουλάχιστον μισή ώρα να ηρεμήσει και να ανακατευτούν τα αρώματα πριν σερ