Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 10, 2017

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ

Ο πλούτος της φύσης σε μια μπουκιά, με τραγανό σταφύλι, σιρόπι, μοσχοβολιά καραμέλας και βανίλιας. Η καλύτερη λύση για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες, για ένα κέρασμα σε απρόσμενες επισκέψεις αλλά και το καλύτερο δώρο που θα κρατάμε σε καλέσματα. Υλικά: 1 κιλό βιολογικό σταφύλι χωρίς κουκούτσι 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλική 1/2 ποτήρι νερό 2 κ.σ. χυμό λεμόνι 1/2 κάψουλα βανίλια ή 1/2 λοβό 1 χούφτα καβουρδισμένα αμύγδαλα ολόκληρα (προεραιτικά)  Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια, καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και κρατάμε τις ρώγες στο σουρωτήρι. Τοποθετούμε τα σταφύλια σε ένα φαρδύ σκεύος μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι. Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα, αν θέλουμε, και συνεχίζουμε το βρασμό για 10 λεπτά ακόμη. Κάνουμε το τέστ με το πιατάκι για να δούμε αν έχει δέσει το σιρόπι. Το ξεχάσατε ?? Σε ένα πιατάκι