Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 29, 2017

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΕΠΟΝΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΛΑΪΜ

Το highlight του φετινού καλοκαιριού, μια γλυκιά, με ελαφριά αψάδα έκπληξη. Μαρμελάδα πεπόνι με τζίντζερ & λάιμ!! Είναι τόσο γευστικό και ταυτόχρονα τόσο βολικό αυτό το βαζάκι στο ψυγείο μας !!  Εκτός από το ψωμί με αλατισμένο βούτυρο, συνοδεύει τυριά και αλλαντικά, τρώγεται σαν γλυκό του κουταλιού σκέτο ή topping στο γιαούρτι, δίνει εξωτική γεύση και γλύκα στο dressing της σαλάτας και σε μικρή ποσότητα σε σάντουιτς από φρέσκια μπαγκέτα με 2-3 φέτες prosciutto, θα σας ξετρελάνει. Η διαδικασία ίδια, όπως σε όλες τις μαρμελάδες, μόνο τα υλικά και η μουσική υπόκρουση διαφέρουν. Υλικά: 1200 γρ. πεπόνι (καθαρό βάρος) 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική χυμό από δύο λάιμ ξύσμα από ένα λάιμ 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ 3 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο Διαδικασία: Κόβουμε το πεπόνι σε κομματάκια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το πεπόνι, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά. Σιγοβράζουμε το μείγμα 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτο

ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΥΜΩΤΟ ΨΩΜΙ

Ψωμί από σπίτι! ! 🔝 🔝 Σηκώστε μανίκια και ζυμώστε το πιο εύκολο τραγανό, ζεστό, σπιτικό ψωμί. 😉 😉 Σε μια λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης και 300 γρ. αλεύρι σκληρό. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και συνεχίζουμε με 440 γρ. νερό, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, 1/2 φακελάκι μαγιά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. αλάτι και τέλος 1 κ.σ. μέλι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Επειδή όλα τα άλευρα δεν απορροφούν το ίδιο το νερό, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λ ίγο αλεύρι ή λίγο νερό. Τώρα, αν έχετε νεύρα συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να εκτονωθείτε. Αν πάλι είστε YOLO ✌ ✌ σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό χουχουλιάρικο περιβάλλον για 2 ώρες. 🆘 Δώστε βάση σ' αυτό το σημείο !! Ανάψτε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις και τοποθετήστε τη σχάρα στο τελευταίο διάζωμα. Πάρτε όποιο σκεύος έχετε με καπάκι που μπαίνει στο φούρνο (γάστρα, κατσαρόλα, τηγάνι) και βάλτε το στο φούρνο σκεπασμένο. Ξανασηκώστε μανίκια γιατί θα ξαν

ΣπηλιαΡΑΚΙ_Spiliaraki

Όταν βρεθείτε στην Κρήτη, σίγουρα θα πάτε στο μαγευτικό Ελαφονήσι Χανίων . Και σίγουρα θα περάσατε από το χωριό Τοπόλια. Στην επιστροφή να σταματήσετε στο ΣπηλιαΡΑΚΙ- Spiliaraki . Για καφέ, για μια αναζωογονητική ρακή με μεζεδάκι ή για ένα πλήρες γεύμα. Εμείς φάγαμε εξαιρετικό μπουρέκι χωρίς φύλλο πανάλαφρο που μοσχοβολούσε δυόσμο, καλομαγειρεμένο χοιρινό με φέτα, τσιγαριαστό αρνάκι και πικάντικο λαδοτύρι ιδανικό συνοδευτικό για ρακή. Τα παιδιά εκεί αποπνέουν φρεσκάδα και είναι υπέρ του δέοντος φιλικά. Κέρασμα φρούτα εποχής και πεσκέσι κορόμηλα κατευθείαν από το δέντρο για το δρόμο. Περίπου 15-20€/άτομο. ℹ Έχουν και ωραία γλυκά !! 😉 Τοπόλια Χανίων  Δες το χάρτη Ρίξε μια ματιά:  OnePlate4All

ΚΡΙΝΟΣ

Το καλύτερο παγωτό μηχανής, μετά από εκείνο που έφτιαχνε ο μπαμπάς μιας φίλης μου ❤ , θα το βρείτε στον Κρίνος Λουκουμαδες ! ! 🍦 🍦 Τρώγεται επί τόπου περπατώντας, χαζεύοντας βιτρίνες ή στα πεζούλια της Αιόλου χαζεύοντας το πολυπολιτισμικό πέρασμα του κέντρου της Αθήνας. 💱 : 1,80€ Location: Αιόλου 87, Αθήνα   Δες το χάρτη Ρίξε μια ματιά:  OnePlate4All