Το highlight του φετινού καλοκαιριού, μια γλυκιά, με ελαφριά αψάδα έκπληξη. Μαρμελάδα πεπόνι με τζίντζερ & λάιμ!! Είναι τόσο γευστικό και ταυτόχρονα τόσο βολικό αυτό το βαζάκι στο ψυγείο μας !! Εκτός από το ψωμί με αλατισμένο βούτυρο, συνοδεύει τυριά και αλλαντικά, τρώγεται σαν γλυκό του κουταλιού σκέτο ή topping στο γιαούρτι, δίνει εξωτική γεύση και γλύκα στο dressing της σαλάτας και σε μικρή ποσότητα σε σάντουιτς από φρέσκια μπαγκέτα με 2-3 φέτες prosciutto, θα σας ξετρελάνει. Η διαδικασία ίδια, όπως σε όλες τις μαρμελάδες, μόνο τα υλικά και η μουσική υπόκρουση διαφέρουν. Υλικά: 1200 γρ. πεπόνι (καθαρό βάρος) 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική χυμό από δύο λάιμ ξύσμα από ένα λάιμ 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ 3 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο Διαδικασία: Κόβουμε το πεπόνι σε κομματάκια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το πεπόνι, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά. Σιγοβράζουμε το μείγμα 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσ...
Cooking and more