Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 25, 2017

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ

Ελαφριά γεύση, μελωμένη σαλτσούλα με λίγο εξωτική μυρωδιά. Βράστε για 5 λεπτά 1/2 κιλό φασολάκια και σουρώστε τα. Σωτάρετε σε ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ, 2 μικρές πατάτες μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Συνεχίστε με 4-5 μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα, 2 χούφτες ντοματίνια "στραγάλια" ολόκληρα ή 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση και τέλος με τα φασολάκια και λίγο ψιλοκομμένο μάραθο. Αλατοπιπερώστε, αφήστε λίγο να ενωθούν οι γεύσεις ανακατεύοντας απαλά και προσθέστε 1/2 λίτρο βραστό νερό. Βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα πόσο τρυφερά είναι τα φασολάκια. Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Συνοδέψτε απαραίτητα με φέτα και φρέσκο ψωμάκι.