Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 28, 2017

ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ

Αυτό το φαγητό είναι ό,τι πρέπει για να μαζευτείτε με τους φίλους σας και να το απολαύσετε χωρίς ενοχές !! Πάρτε από τον κρεοπώλη σας μια πανσέτα περίπου 2 κιλά με το δέρμα της, χωρίς κόκκαλο.  Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε την εσωτερική πλευρά. ✔Και τώρα την προσοχή σας, παρακαλώ !! Χαράξτε κατά μήκος, πασπαλίστε και τρίψτε με μπόλικο (!!) θαλασσινό αλάτι το δέρμα και ανάμεσα στις χαρακιές. Αυτό ήταν !! Να θυμάστε.....μόνο αλάτι, μη πειραματιστείτε σ' αυτό το στάδιο !!   Ακουμπήστε το κρέας πάνω στη σχάρα του φούρνου και από κάτω τοποθετήστε μία λαμαρίνα με νερό για να στάζει. Ψήστε μισή ώρα στους 220 βαθμούς στον αέρα για να κάνει κρούστα. Συνεχίστε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για ακόμη μιάμιση ώρα. Τόσο απλά !! Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε μισή κούπα soy sauce, 2 κουταλιές μέλι, 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη, μισή κούπα ουίσκι και σιγοβράστε μέχρι να καραμελώσει. Κόψτε την πανσέτα, αφού την αφήσ

ΠΑΓΑΚΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

 Έχετε πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ ή λεμόνια από τον κήπο σας ή από τον κήπο του....γείτονα που σίγουρα είναι πιο...γλυκά ?? Αποθηκεύστε το χυμό και το ξύσμα τους στην κατάψυξη για να έχετε φρέσκο απόθεμα για τα γλυκά και τα φαγητά σας ή για να δροσίσετε τους φρέσκους χυμούς σας. Κρατήστε το ξύσμα και τον χυμό, αφού τον παγώσετε σε παγοκύστες, σε σακουλάκια. Όταν χρειαστείτε λεμόνι ή θα προσθέσετε παγάκια κατευθείαν στην κατσαρόλα ή θα τα ξεπαγώσετε για να φτιάξετε λαδολέμονο. Το ξύσμα, επίσης παγωμένο, προσθέστε το στο τέλος του μαγειρέματος. Το ίδιο ισχύει και για τα πορτοκάλια. Αν, ας πούμε, θέλετε να φτιάξετε κέικ, ξεπαγώνετε τον ανάλογο χυμό και το ξύσμα και το χρησιμοποιείτε σα να είναι φρέσκο στη συνταγή σας.