Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 8, 2017

ΑΥΓΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Η μεγαλειώδης απλότητα ενός χορταστικού γεύματος. Τρώγεται κατευθείαν από το τηγάνι και το μόνο που χρειάζεται είναι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια-δυό φέτες φρέσκο ψωμί. Υλικά: - 6 βιολογικά αυγά - 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση - 2 κούπες τρυφερά φύλλα σπανάκι - 100 γραμμ. φέτα σε κύβους - αλάτι - πιπέρι Εκτέλεση: Σωτάρουμε τα ντοματίνια σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Συνεχίζουμε με το σπανάκι και περιμένουμε να μαραθεί. Στο μεταξύ σε ένα βαθύ πιάτο έχουμε σπάσει και αλατοπιπερώσει τα αυγά. Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρώς αφήνοντας σημεία του κρόκου ολόκληρα. Μόλις ψηθούν τα αυγά, προσθέτουμε τη φέτα και σβήνουμε τη φωτιά. Ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.