Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 24, 2018

ΜΠΡΙΑΜ

Το μπριάμ ή τουρλού είναι αυτό που λέει το όνομά του. Ανακατεμένα λαχανικά. Ό,τι βρίσκεται στο ψυγείο μας ή ακόμη καλύτερα στον κήπο μας. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, ψήνεται στην κατσαρόλα ή στο φούρνο και είναι έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα. Προτιμώ το τελείωμα στο φούρνο γιατί καραμελώνει η σάλτσα ντομάτας και αποκτά μια ξεροκαμμένη κρούστα όλο νοστιμιά. Τρώγεται και κρύο και συνοδεύεται ιδανικά με φρέσκο ψωμί και φέτα. Βασικά υλικά: - 2 μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια - 3 κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες - 2 πατάτες χονροκομμένες - 1 κρεμμύδι σε ροδέλες - 1/2 μάτσο μαϊντανό - 1 συσκευασία ντοματάκι - αλάτι - πιπέρι - 1 κ.γ. ζάχαρη - 1/2 κούπας νερό - 1 κούπα ελαιόλαδο Προαιρετικά υλικά: - 1 χεριά φασολάκια - 1 χεριά μπάμιες - 1 σκελίδα σκόρδο - 1 πιπεριά φλωρίνης  Εκτέλεση: 1ος τρόπος: Σωτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο, όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και όταν πάρει μία βράση το φαγητό, προσθέτουμ