Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 12, 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

Φαγητό ελαφρύ, νόστιμο, μοσχοβολιστό με μελωμένη σαλτσούλα, για όλες τις περιστάσεις. Τρώγεται σαν κυρίως με ρυζάκι ή τηγανιτές πατατούλες αλλά αποτελεί και πρώτης τάξεως μεζέ. Δεν είναι δύσκολο στην παρασκευή του απλώς είναι λίγο χρονοβόρο. Οπότε τέλος τα πολλά λόγια, πάμε να μαγειρέψουμε !! Υλικά: - 1 κιλό χοιρινό - 6 πράσα - 2 λεμόνια χυμό & ξύσμα - 2 κ.σ. μουστάρδα - 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο -  1/2 κούπα ελαιόλαδο - 1 κούπα κρασί λευκό - 1 κούπα νερό Εκτέλεση: Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους και το βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Κόβουμε το λευκό μέρος από τα πράσα κάθετα σε μεγάλα κομμάτια και το βράζουμε για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και στίβουμε με το χέρι μας για να φύγουν τα πολλά υγρά. Στο μισό ελαιόλαδο σωτάρουμε πολύ καλά το κρέας. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Διαλύουμε τη μουστάρδα σ