Πανεύκολο φαγητό, το οποίο χρειάζεται 15 λεπτά, γιατί η σάλτσα γίνεται παράλληλα με το βράσιμο των ζυμαρικών και δεν έχει υλικά που χρειάζονται προετοιμασία. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε σέλινο ή κάποιο άλλο κοντό ζυμαρικό με ρίγες, για να εγκλωβίζεται η σάλτσα. Υλικά για 2 άτομα: 300 γρ. ριγκατόνι 200 γρ. Gorgonzola σε κομμάτια 100 γρ. κρέμα γάλακτος 1/2 κ.γ. βούτυρο (προαιρετικά) 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα αλάτι, πιπέρι φρέσκο Εκτέλεση: Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Κ αβουρδίζετε με το βούτυρο τα καρύδια σε μεγάλο τηγάνι για 2-3 λεπτά. Τα αφήνετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι βάζετε τη μισή κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε τα κομμάτια της γκοργκονζόλας και ανακατεύετε να λιώσει σταδιακά. Όταν λιώσει η γκοργκονζόλα και ενσωματωθεί με την κρέμα, ρίχνετε τα καρύδια και ανακατεύετε. Αποσύρετε από το μάτι και αφήνετε στην άκρη. Δυο λεπτά πριν τα ζυμαρικά είναι...
Cooking and more