Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 14, 2018

ΠΩΣ ΞΑΛΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ

Εθνική Επέτειος χωρίς Εθνικό φαγητό δεν γίνεται !!  Ξεκινήστε έγκαιρα να ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο 🐟 🐟 γιατί χρειάζεται 24 έως 48 ώρες. ⏰ Θα σας πω ένα κολπάκι που έμαθα πρόσφατα. 😉 Αφού κόψετε σε χοντρές φέτες τον μπακαλιάρο, τον πλένετε πολύ καλά σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 🚿 🚿 Σε ένα βαθύ σκεύος τοποθετήστε μια σχάρα και εκεί στρώστε τον μπακαλιάρο. Γεμίστε με κρύο νερό το οποίο θα αλλάζετε κάθε 3-4 ώρες. Έτσι το αλάτι θα "κάθεται" στον πάτο χωρίς υπολείμματα στη σάρκα. Αφού ξαλμυρίσει, σκουπίστε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και φυλάξτε στο ψυγείο μέχρι να τον μαγειρέψετε. 🔚 🔚 all rights reserved