Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 19, 2018

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ, ΚΥΜΙΝΟ & ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Το πράσο είναι ένα παρεξηγημένο υλικό. Από πολλούς θεωρείται ιδιαίτερα βαρύ για το στομάχι και δεν το προτιμούν. Αν όμως σωταριστεί σωστά χωρίς να τηγανιστεί και το αφήσετε ήσυχο σε χαμηλή θερμοκρασία να αποβάλλει την αψάδα του και να καραμελώσει, γίνεται γλυκό και πεντανόστιμο. Αυτή η πίτα είναι εύκολη, χωρίς πολλά υλικά και η προσθήκη του κύμινου δίνει την αίσθηση ότι κάπου μέσα στη γέμιση είναι κρυμμένα κομμάτια κρέατος.  Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε !!  Υλικά: 4 πράσα σε παχιές ροδέλες 1 κούπα φύλλα μέντας ή δυόσμου ψιλοκομμένα 1/4 φέτα σκληρή σε κύβους 1/4 γραβιέρα σε κύβους 1 λεμόνι ξύσμα 1/2 λεμόνι χυμό 1 κούπα ελαιόλαδο 1 κ.γ. κύμινο 2 αυγά αλάτι θαλασσινό πιπέρι φρεσκοκομμένο 8 φύλλα κρούστας 3 κ.σ. παπαρουνόσπορο Εκτέλεση: Καταρχάς σωτάρουμε το πράσο σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι. Το αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να καραμελώσει ανακατεύοντας συχνά. (Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρ