Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 13, 2017

ΛΑΔΕΝΙΑ Ή ΛΑΔΟΠΙΤΑ ΚΙΜΩΛΟΥ

Παραδοσιακή ανοιχτή πίτα της Κιμώλου, μια ελληνική παραλλαγή της ιταλικής πίτσας. Κρύβει τη μεγαλειώδη απλότητα και τη νοστιμιά της Ελλάδας και των κυκλαδίτικων νησιών. Κοστίζει ελάχιστα, μόλις 3 ευρώ μια ολόκληρη λαμαρίνα του φούρνου και, χορταίνει πολύ κόσμο. Η πίτα αυτή ή αλλιώς Greek Pizza αγγλιστί, αποτελεί ιδανικό σνακ όλες τις ώρες της ημέρας και είναι το καλύτερο συνοδευτικό στο τραπέζι όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι έχει την τιμητική της λόγω εποχικότητας της ντομάτας. Παρότι συνηθίζεται να φτιάχνεται με σκληρό αλεύρι η συνταγή που σας δίνω, κατά 2/3, περιέχει αλεύρι ολικής άλεσης γιατί, εκτός από υγιεινό, το βρίσκω και πιο νόστιμο επομένως το χρησιμοποιώ όσο γίνεται περισσότερο. Υλικά: για τη ζύμη: 400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 200 γρ. αλεύρι σκληρό  325 γρ. νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 50 γρ. ελαιόλαδο  1 κ.γ. αλάτι 2 κ.γ. ζάχαρη 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά για την επικάλυψη: 4 βιολογικές ώριμες ντομάτες 3 κρεμμύδια 20 γρ. ελαιόλαδο