Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 26, 2017

ΣΠΙΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ

Κο-ντο-σού-βλιιιιιι! ! Αυστηρώς κατάλληλο για Κυριακή μεσημέρι! ! ✔ ✔ Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις κοντοσούβλι στο σπίτι ?? Καθόλου !!  Βασικές προϋποθέσεις για επιτυχημένο κοντοσούβλι είναι: καλή παρέα, παγωμένες μπύρες και η ανάλογη μουσική !! Για μια μικρή σούβλα 1 κιλό κρέας χοιρινό φτάνει. Αν είστε φαγανοί, δεν φτάνει !!  Οπότε φτιάξτε και μία τυρόπιτα ή μια λαδένια για να τσιμπολογάτε όσο ψήνετε.  Πανσέτα, λαιμό, μπούτι. Όλα κάνουν. Προτείνω βεβαίως πανσέτα ή λαιμό γιατί το λιπάκι κάνει τη διαφορά. Κόψτε σε κομμάτια ισόπαχα το κρέας, αλατοπιπερώστε, μαδείστε 4-5 κλαράκια θυμάρι ή ρίγανη με το χέρι σας και ραντίστε με 2-3 κ.σ. λάδι. Καλό είναι να το αφήσετε κάποιες ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ να δέσουν τα αρώματα.  Περάστε το κρέας σε μια σούβλα και ψήστε στο γκριλ για 3 ώρες. Αν ο φούρνος σας δεν έχει υποδοχή για σούβλα για να γυρίζει μόνο του, θα το γυρίζετε με το χέρι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τοποθετήστε ένα ταψί με νερό κάτω από τη σούβλα για να στ