Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 26, 2017

ΣΠΙΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ

Κο-ντο-σού-βλιιιιιι! ! Αυστηρώς κατάλληλο για Κυριακή μεσημέρι! ! ✔ ✔ Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις κοντοσούβλι στο σπίτι ?? Καθόλου !!  Βασικές προϋποθέσεις για επιτυχημένο κοντοσούβλι είναι: καλή παρέα, παγωμένες μπύρες και η ανάλογη μουσική !! Για μια μικρή σούβλα 1 κιλό κρέας χοιρινό φτάνει. Αν είστε φαγανοί, δεν φτάνει !!  Οπότε φτιάξτε και μία τυρόπιτα ή μια λαδένια για να τσιμπολογάτε όσο ψήνετε.  Πανσέτα, λαιμό, μπούτι. Όλα κάνουν. Προτείνω βεβαίως πανσέτα ή λαιμό γιατί το λιπάκι κάνει τη διαφορά. Κόψτε σε κομμάτια ισόπαχα το κρέας, αλατοπιπερώστε, μαδείστε 4-5 κλαράκια θυμάρι ή ρίγανη με το χέρι σας και ραντίστε με 2-3 κ.σ. λάδι. Καλό είναι να το αφήσετε κάποιες ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ να δέσουν τα αρώματα.  Περάστε το κρέας σε μια σούβλα και ψήστε στο γκριλ για 3 ώρες. Αν ο φούρνος σας δεν έχει υποδοχή για σούβλα για να γυρίζει μόνο του, θα το γυρίζετε με το χέρι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τοποθετήστε ένα ταψί με νερό κάτω από ...