Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 1, 2017

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπήκε ο Σεπτέμβρης και αλλάζουμε λίγο τη διατροφή μας. Κάνουμε πρόβα για το χειμώνα με γιουβαρλάκια με μια χυλωμένη λεμονάτη σαλτσούλα !! Και όταν χειμωνιάσει για τα καλά, θα τα ξαναμαγειρέψουμε και θα αντικαταστήσουμε τη σάλτσα με νόστιμο ζουμάκι αυγολέμονο. Είναι ένα φαγητό με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, το οποίο έχει ενσωματωθεί πλήρως στην ελληνική κουζίνα.  Άλλωστε και το όνομά του είναι τουρκικής προέλευσης και συγκεκριμένα βγαίνει από τη λέξη yuvarlak που σημαίνει στρογγυλός. Πάμε να τα φτιάξουμε !! Σε ένα βαθύ σκεύος αναμείξτε 1/2 κιλό κιμά, 1¹/² φλυτζάνι του καφέ ρυζι που προηγουμένως έχετε αφήσει να μουλιάσει για μισή ώρα σε νερό, 1 χούφτα μαϊντανό ψιλικομμένο, 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Βάλτε στην κατσαρόλα 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό και μέχρι να βράσει πλάστε τον κιμά μπαλλάκια σαν καρύδι. Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει αλευρώνετε και ρίχνετε τα γιουβαρλάκια. Προσθέστε ελαιόλαδο, χυμό από μι