Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 26, 2017

ΕΥΚΟΛΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

Το καλοκαίρι δε θέλουμε να περνάμε πολύ χρόνο στην κουζίνα. Θέλουμε ελαφριά, γρήγορα και χορταστικά γεύματα. Πάμε να φτιάξουμε σε μισή ωρίτσα την πιο απολαυστική σάλτσα για ζυμαρικά! ! Υλικά για δύο μερίδες - 250 γραμμ. όποιο ζυμαρικο έχουμε στο ντουλάπι μας - 4 ντομάτες - 2 κλαδάκια θυμάρι ή 5-6 φύλλα βασιλικό από τη γλάστρα μας - Θαλασσινό αλάτι - Φρεσκοτριμμένο πιπέρι - Λίγες σταγόνες λεμόνι - 1 κ.γ. ζάχαρη Εκτέλεση: Ξεφλουδίζουμε κ τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη ή στο μούλτι. Σε μια κατσαρόλα ή βαρδύ τηγάνι τις βράζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε χαμηλή φωτιά. Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά στο μισό χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα μεταφέρουμε στην σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 ακόμη λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο και τριμμένο τυρί και αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά και να αναμειχθούν τα αρώματα. Μέχρι να ετοιμάσουμε το τραπέζι το φαγητό είναι έτοιμο! !

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

Όσοι αγαπούν τα σύκα θα λατρέψουν αυτή τη μαρμελάδα. Τρώγεται στο ψωμί, σαν γλυκό του κουταλιού, συνοδεύει τυριά, χρησιμοποιείται για επάλειψη σε κρέατα, σε τάρτες και αποτελεί ιδανική γέμιση για την Πάστα Φλώρα Δοκιμάστε τη σε σάντουιτς με φρέσκο ψωμί, απαραίτητα πικάντικη παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης και απάκι ή ένα καλό ζαμπόν από πραγματικό χοιρινό κρέας. Εμπιστευτείτε μας !! Το πιο σημαντικό......στα χειμωνιάτικα απογεύματα φέρνει δροσερό αυγουστιάτικο αεράκι και αναμνήσεις διακοπών . Υλικά: 1 κιλό σύκα ώριμα 1 ροδάκινο 1 λάιμ χυμό & ξύσμα 500 γραμμ. ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερό 1/2 κουτάκι εσάνς πορτοκαλιού ή 1 σφηνάκι Cointreau ή Grand marnier μια πρέζα θαλασσινό αλάτι μερικούς κόκκους πιπέρι -για τους τολμηρούς- στην περίπτωση που θέλετε να συνοδεύετε τυριά Εκτέλεση: Πλένουμε τα σύκα, καθαρίζουμε τα κοτσανάκια και τα κόβουμε στα 4.  Καθαρίζουμε και κόβουμε το ροδάκινο σε κύβους. Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ.  Σε μία βαθ