Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 12, 2017

ΜΑΣΤΙΧΩΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Το τσουρέκι το αγοραστό είναι πάντα καλύτερο από το δικό μας !! Μύθος !! Δεν χρειάζεται πολύς κόπος για να φτιάξετε τα δικά σας τσουρέκια και να μοσχοβολήσει το σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ακόμη και αν μπερδευτείτε με το πλέξιμο των κοτσίδων, το αποτέλεσμα θα είναι ωραίο και κυρίως νόστιμο !! Υλικά: 60 ml νερό 50 ml γάλα φρέσκο (εγώ χρησιμοποιώ κατσικίσιο) 70 ml βούτυρο λιωμένο 2 αυγά 2 κρόκους 130 γρ. ζάχαρη 450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι 1 βανίλια 1 κ.γ. μαχλέπι τριμμένο 1 κ.γ. κακουλέ τριμμένο 1 πορτοκάλι ξύσμα 4 κ.γ. μαγιά ξηρή Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 25-30 βαθμούς. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, θα δοκιμάσετε το μείγμα με το μικρό σας δαχτυλάκι. Αν αντέχει να μείνει στο μείγμα, είστε έτοιμοι αλλιώς αφήστε λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια διαλύστε τη μαγιά και αφήστε 30 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Αν δεν ενεργοποιηθεί, μη προχωρήσετε. Το με

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ

Το Πάσχα συνηθίζεται να φτιάχνουμε διάφορα γλυκά για τα κεράσματά μας. Αυτά τα μπισκοτάκια μοσχοβολούν βούτυρο, είναι εύκολα, γίνονται γρήγορα και απαιτούν ελάχιστα υλικά.  Χρειαζόμαστε: ✔500 γρ. αλεύρι που φωσκούνει μόνο του ✔300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ✔150 γρ. άχνη . Εκτέλεση: Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με την άχνη. Προσθέστε το βούτυρο σε κύβους και ζυμώστε με το χέρι μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής. Ανοίξτε με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και κόψτε με κουπάτ στο σχήμα που σας αρέσει. Ψήστε 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.  Για την ζαχαρόπαστα: ✔2 κ.σ. ζεστό νερό ✔2 κ.γ. γλυκόζη ✔3-4 σταγόνες εσάνς βανίλια ή πορτοκάλι ✔2 κούπες άχνη ✔χρώμα ζαχαροπλαστικής  Εκτέλεση: Ζυμώστε με το χέρι όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Σ' αυτό το σημείο χωρίστε τη ζαχαρόπαστα σε μπαλλάκια και χρωματιστε με 1-2 σταγόνες από το χρώμα που θέλετε. Ανοίξτε φυλλαράκια, κόψτε με κουπάτ και στολίστε τα μπισκότα μόλις κρυώσουν. Αφήστε τη

ΑΥΓΑ ΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ !!

Δημιουργήστε όμορφα Πασχαλιάτικα αυγά ξεφεύγοντας από τα κλασσικά σχέδια και χρώματα. Αφού βάψετε τα αυγά σας κόκκινα με τον παραδοσιακό τρόπο, τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά, δεν τα γυαλίζετε με λάδι και με ανεξίτηλους μαρκαδόρους σε διάφορα χρώματα, δημιουργήστε σχέδια. Βράστε τα αυγά και ζωγραφίστε φατσούλες για εσάς και τους μικρούς ή μεγάλους φίλους σας. Η χαρά και η φαντασία δεν έχουν ηλικία.  Και του χρόνου με υγεία και αστείρευτη φαντασία !!