Το τσουρέκι το αγοραστό είναι πάντα καλύτερο από το δικό μας !! Μύθος !! Δεν χρειάζεται πολύς κόπος για να φτιάξετε τα δικά σας τσουρέκια και να μοσχοβολήσει το σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ακόμη και αν μπερδευτείτε με το πλέξιμο των κοτσίδων, το αποτέλεσμα θα είναι ωραίο και κυρίως νόστιμο !! Υλικά: 60 ml νερό 50 ml γάλα φρέσκο (εγώ χρησιμοποιώ κατσικίσιο) 70 ml βούτυρο λιωμένο 2 αυγά 2 κρόκους 130 γρ. ζάχαρη 450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι 1 βανίλια 1 κ.γ. μαχλέπι τριμμένο 1 κ.γ. κακουλέ τριμμένο 1 πορτοκάλι ξύσμα 4 κ.γ. μαγιά ξηρή Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 25-30 βαθμούς. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, θα δοκιμάσετε το μείγμα με το μικρό σας δαχτυλάκι. Αν αντέχει να μείνει στο μείγμα, είστε έτοιμοι αλλιώς αφήστε λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια διαλύστε τη μαγιά και αφήστε 30 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Αν δεν ενεργοποιηθεί, μη προχωρήσετε. Το με...
Cooking and more