Crumb Chicken !! Φιλετίνια κοτόπουλο με ψίχουλα παξιμαδιού, γραβιέρα Κρήτης και θυμάρι. Τα ψίχουλα δίνουν τραγανή υφή και θωρακίζουν το κοτόπουλο που παραμένει ζουμερό, το τυράκι λιώνει και το θυμάρι αρωματίζει. Μπουκιά και απόλαυση δηλαδή !! Νόστιμο, ελαφρύ, εύκολο, γρήγορο. Χρειάζεσαι κάποιον άλλο λόγο για να βάλεις δυνατά τη μουσική και να μαγειρέψεις ?? Υλικά: 2 φιλέτα κοτόπουλο 2 αυγα 3 παξιμάδια 3 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη 3 κλωναράκια θυμάρι αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο Εκτέλεση: Κόψτε το κοτόπουλο σε κάθετα φιλέτα, λαδώστε ελαφρά και αλατοπιπερώστε. Χτυπήστε τα αυγά. Σπάστε τα παξιμάδια με πλάστη ή στο moulti, προσθέστε τη γραβιέρα τριμμένη και το θυμάρι. Περάστε το κοτόπουλο από το αυγό και απο τα ψίχουλα. Πατήστε με την παλάμη σας να κολλήσουν και κατευθείαν στο ταψί. Ραντίστε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήστε, σε προθερμασμένο φούρνο, 20 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα. Extra tips: Ψ ήστε τα ψίχουλα που θα περισσέψο...
Cooking and more