Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 21, 2018

ΛΑΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΚΑΡΥΔΙΑ

Αυτό το ψωμί είναι μία λέξη......νόστιμο. Τρώγεται σκέτο με τον καφέ, το τσάι ή το γάλα για πρωινό. Συνοδεύει το φαγητό και είναι το τέλειο κολατσιό με τυρί, βούτυρο ακόμη και με αλλαντικά. Μη διστάσετε να το φτιάξετε. Είναι βέβαιο πως θα σας ενθουσιάσει.   Υλικά: 400 γραμμ. αλεύρι σκληρό 300 γραμμ. αλεύρι μαύρο 420 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.γ. μαγιά ξερή 70 ml ελαιόλαδο 1 κ.σ. μέλι 2 κ.γ. αλάτι θαλασσινό 1/3  κ.γ. κανέλα 1/3 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη 100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα 50 γρ. σταφίδες (προαιρετικά) Εκτέλεση: Σε μια λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα άλευρα. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και συνεχίζουμε με το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το μέλι, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Επειδή όλα τα άλευρα δεν απορροφούν το ίδιο το νερό, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λ ίγο αλεύρι ή λίγο νερό.