Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 2, 2017

ΚΑΡΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

Οι σαλάτες αποτελούν κύριο μέρος της διατροφής μας, είτε ως συνοδευτικό είτε ως κυρίως πιάτο. Αυτή η σαλάτα είναι σούπερ γευστική, διαφορετική από μια κλασσική, βαρετή καροτοσαλάτα, μας χορταίνει και μας δίνει ενέργεια χάρη στα αμύγδαλα και στις σταφίδες.  Μουσική απαραίτητη γιατί ντύνει τις στιγμές μας και πάμε κουζίνα.  Υλικά: 4 βιολογικά καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη χυμό από 1 βιολογικό πορτοκάλι 10 φυλλαράκια δυόσμο χοντροκομμένα με το χέρι 10 αμύγδαλα 1 φλυτζάνι σταφίδες 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο θαλασσινό αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο κρέμα βαλσαμικού με σύκο  μερικές φλούδες πικάντικο τυρί (Σαν Μιχάλη, Παλαιωμένη Γραβιέρα, Παρμεζάνα) Εκτέλεση: Σε ένα σκεύος βάζουμε τα καρότα, τον χυμό πορτοκάλι, τον δυόσμο, το τζίντζερ, τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όσο περισσότερο το αφήσετε στο ψυγείο, τόσο περισσότερο θα δέσο