Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 2, 2017

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ούτε δύσκολο, ούτε χρονοβόρο είναι να τρώμε ψάρια στο σπίτι μας. Η μόνη δυσκολία είναι να καθαρίσεις το ψάρι. Πλέον όλα τα ιχθυοπωλεία καθαρίζουν τα ψάρια μας χωρίς έξτρα κόστος πράγμα που μας απαλλάσσει από επιπλέον δουλειές. Δεν ξέρω αν το έχετε διαπιστώσει αλλά το μεσημεράκι του Σαββάτου όλες οι γειτονιές μυρίζουν ψάρι που μαγειρεύεται. Ίσως γιατί οι νοικοκυρές έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και οι οικογένειες μαζεύονται το μεσημέρι γύρω από το τραπέζι χωρίς την πίεση και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Άλλωστε οι Κυριακές φημίζονται για πιο πλούσια σε λίπος και χρονοβόρα φαγητά. Οι σαρδέλες  είναι απ’ τα πιο διαδεδομένα στο ευρύ κοινό εμπορεύσιμα είδη ψαριών και πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα . Μια μικρή μερίδα σαρδέλες μπορεί να παρέχει το 13% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Βιταμίνης Β2, το 25% της νιασίνης και το 150% της Βιταμίνης Β12. Όλα αυτά μας προσφέρονται στο πιάτο μας από ένα ψάρι νόστιμο και προσιτό μιας και η τιμή του κυμαίνεται από 5 έως 7 ευρώ/