Έχει ονομασία προέλευσης, τα χεράκια σας και είναι και σπιτικό !!
Πάμε να τα φτιάξουμε, λοιπόν !!
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 260 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1 αυγό
- 500 γρ. αλεύρι δυνατό Τ 70 ή
- 250 γρ. αλεύρι σκληρό
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ. ζάχαρη
- λίγο γάλα για επάλειψη
- 12 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 500 ml νερό
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 δαφνόφυλλο
- 5 κόκκους μπαχάρι
- κέτσαπ
- μουστάρδα
Εκτέλεση:
Για τα ψωμάκια
Στον κάδο του μίξερ βάλτε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα άλευρα, στην μία άκρη το αλάτι και στη μέση, σε μια λακουβίτσα, τη μαγιά.
Αρχίστε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Η όλη διαδικασία (ζύμωμα & φούσκωμα) χρειάζεται περίπου 2 ώρες.
και το κάθε κομμάτι ανοίξτε το με τα δάχτυλά σας, τυλίξτε το ρολό και δώστε σχήμα μπαγκέτας.
Στη συνέχεια τοποθετήστε τα ψωμάκια στη λαμαρίνα με απόσταση μεταξύ τους περίπου 1 δάχτυλο.
Αφήστε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν και επαλείψτε με το γάλα.
Ψήνουμε τα ψωμάκια για 15 λεπτά, στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις με ένα σκεύος με νερό στον πάτο του φούρνου. Έτσι δημιουργείται ατμός και τα ψωμάκια θα γίνουν πιο αφράτα.
Για τα λουκάνικα
Όση ώρα ψήνονται τα ψωμάκια μας, ετοιμάζουμε τα λουκάνικα.
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα.
Μόλις πάρει μία βράση το νερό, κλείνουμε με ένα καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο νερό μέχρι να τα σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε τα ψωμάκια κάθετα από πάνω προς τα κάτω.
Μέσα σε κάθε ψωμάκι, βάζουμε από 1 λουκάνικο, κέτσαπ και μουστάρδα.
Extra tips:
Με την ίδια ζύμη, σε στρογγυλό σχήμα, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά burger !!
Extra tips:
Με την ίδια ζύμη, σε στρογγυλό σχήμα, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά burger !!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου