Κο-ντο-σού-βλιιιιιι! !
Αυστηρώς κατάλληλο για Κυριακή μεσημέρι! ! ✔✔
Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις κοντοσούβλι στο σπίτι ?? Καθόλου !!
Βασικές προϋποθέσεις για επιτυχημένο κοντοσούβλι είναι: καλή παρέα, παγωμένες μπύρες και η ανάλογη μουσική !!
Για μια μικρή σούβλα 1 κιλό κρέας χοιρινό φτάνει. Αν είστε φαγανοί, δεν φτάνει !!
Οπότε φτιάξτε και μία τυρόπιτα ή μια λαδένια για να τσιμπολογάτε όσο ψήνετε.
Πανσέτα, λαιμό, μπούτι. Όλα κάνουν. Προτείνω βεβαίως πανσέτα ή λαιμό γιατί το λιπάκι κάνει τη διαφορά.
Κόψτε σε κομμάτια ισόπαχα το κρέας, αλατοπιπερώστε, μαδείστε 4-5 κλαράκια θυμάρι ή ρίγανη με το χέρι σας και ραντίστε με 2-3 κ.σ. λάδι. Καλό είναι να το αφήσετε κάποιες ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ να δέσουν τα αρώματα.
Περάστε το κρέας σε μια σούβλα και ψήστε στο γκριλ για 3 ώρες. Αν ο φούρνος σας δεν έχει υποδοχή για σούβλα για να γυρίζει μόνο του, θα το γυρίζετε με το χέρι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τοποθετήστε ένα ταψί με νερό κάτω από τη σούβλα για να στάζει το κρέας όσο ψήνεται.
Μπορείτε επίσης να το ψήσετε στο ταψί, πάνω σε μία σχάρα, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο μέχρι να ψηθεί και να το ξεσκεπάσετε μισή ώρα για να ξεροψηθεί, ή σε μεταλλικά σουβλάκια αν δεν έχετε σούβλα.
Αν έχετε bbq ή έστω μια μικρή ψησταριά στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας, εννοείται πως θα το ψήσετε εκεί.
Extra tips:
- μισή ώρα πριν το βγάλετε από τη φωτιά πασπαλίστε με καλαμποκάλευρο και θα κάνει τόσο τραγανή κρουστά που δεν θα το πιστεύετε !!
- μπορείτε ανάμεσα στο κρέας να προσθέσετε πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα εναλλάξ
all rights reserved |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου