Οι σαλάτες αποτελούν κύριο μέρος της διατροφής μας, είτε ως συνοδευτικό είτε ως κυρίως πιάτο.
Αυτή η σαλάτα είναι σούπερ γευστική, διαφορετική από μια κλασσική, βαρετή καροτοσαλάτα, μας χορταίνει και μας δίνει ενέργεια χάρη στα αμύγδαλα και στις σταφίδες.
Μουσική απαραίτητη γιατί ντύνει τις στιγμές μας και πάμε κουζίνα.
Υλικά:
- 4 βιολογικά καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
- χυμό από 1 βιολογικό πορτοκάλι
- 10 φυλλαράκια δυόσμο χοντροκομμένα με το χέρι
- 10 αμύγδαλα
- 1 φλυτζάνι σταφίδες
- 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- θαλασσινό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- κρέμα βαλσαμικού με σύκο
- μερικές φλούδες πικάντικο τυρί (Σαν Μιχάλη, Παλαιωμένη Γραβιέρα, Παρμεζάνα)
Εκτέλεση:
Σε ένα σκεύος βάζουμε τα καρότα, τον χυμό πορτοκάλι, τον δυόσμο, το τζίντζερ, τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όσο περισσότερο το αφήσετε στο ψυγείο, τόσο περισσότερο θα δέσουν τα αρώματα μεταξύ τους.
Όταν είστε έτοιμοι για φαγητό, στραγγίστε τα υγρά και προσθέστε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, το τυρί της επιλογής σας και την κρέμα βαλσαμικού.
Extra tip: τρώμε το βράδυ στο σπίτι και το υπόλοιπο το παίρνουμε την επόμενη μέρα σε ταπεράκι στη δουλειά.
Extra tip: τρώμε το βράδυ στο σπίτι και το υπόλοιπο το παίρνουμε την επόμενη μέρα σε ταπεράκι στη δουλειά.
all rights reserved
|
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου