Πίτα αραβική;
Πίτα για σουβλάκι;
Wrap?
Ονόμασε αυτό το πιτάκι όπως θέλεις.
Το σημαντικό είναι πως γίνεται πιο εύκολα απ' ότι νομίζεις, το γεμίζεις με ό,τι σου αρέσει, το ρολάρεις και τρως στο τσακ μπαμ !!
Επιπλέον, εξασφαλίζεις το κολατσιό για το σχολείο των παιδιών ή το δικό σου για τη δουλειά.
Φτιάχνεις και πιτσάκια σε 5 μόλις λεπτά!!!
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 250 γρ. νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι
- 1 κ.γ. μαγιά σκόνη
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ ή σε μια λεκανίτσα ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί και στη συνέχεια χωρίζουμε σε μπαλλάκια των 70 γρ. και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού κάψει καλά, ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά και έτοιμα!! Μη τα ψήσετε παραπάνω γιατί θα αφυδατωθούν και θα σπάνε όταν τα τυλίγετε.
Τα τοποθετούμε σε πιάτο ή ταψάκι αμέσως μόλις τα βγάζουμε ένα ένα και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν μαλακά και ζεστά. Μπορείτε να τα σκεπάσετε με ένα βαθύ πιάτο ή με μεμβράνη. Θέλουμε να κρατήσουμε τους υδρατμούς που δημιουργούνται από τη θερμοκρασία για να μαλακώσουν και να ρολάρουν χωρίς να σπάνε.
Διατηρούνται 3 μέρες καλά σκεπασμένα αλλά αποθηκεύονται και στην κατάψυξη για να τα έχετε έτοιμα. Απλώς ξεπαγώστε και είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Extra tips:
Αν με το φύλλο δεν το ΄χετε πολύ, όπως εγώ, ανοίξτε σε όποιο σχήμα σας βγει και με ένα πιάτο των 25 εκ. κόψτε σε στρογγυλό σχήμα.
Αν θέλετε, αντικαταστείτε το σκληρό αλεύρι με ολικής. Σ' αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό.
all rights reserved
|
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου