Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ Ή ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ


Πίτα αραβική;
Πίτα για σουβλάκι;
Wrap?

Ονόμασε αυτό το πιτάκι όπως θέλεις.
Το σημαντικό είναι πως γίνεται πιο εύκολα απ' ότι νομίζεις, το γεμίζεις με ό,τι σου αρέσει, το ρολάρεις και τρως στο τσακ μπαμ !!
Επιπλέον, εξασφαλίζεις το κολατσιό για το σχολείο των παιδιών ή το δικό σου για τη δουλειά.
Φτιάχνεις και πιτσάκια σε 5 μόλις λεπτά!!!

Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 250 γρ. νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι
- 1 κ.γ. μαγιά σκόνη

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ ή σε μια λεκανίτσα ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί και στη συνέχεια χωρίζουμε σε μπαλλάκια των 70 γρ. και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού κάψει καλά, ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά και έτοιμα!! Μη τα ψήσετε παραπάνω γιατί θα αφυδατωθούν και θα σπάνε όταν τα τυλίγετε.


Τα τοποθετούμε σε πιάτο ή ταψάκι αμέσως μόλις τα βγάζουμε ένα ένα και  τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν μαλακά και ζεστά. Μπορείτε να τα σκεπάσετε με ένα βαθύ πιάτο ή με μεμβράνη. Θέλουμε να κρατήσουμε τους υδρατμούς που δημιουργούνται από τη θερμοκρασία για να μαλακώσουν και να ρολάρουν χωρίς να σπάνε. 

Διατηρούνται 3 μέρες καλά σκεπασμένα αλλά αποθηκεύονται και στην κατάψυξη για να τα έχετε έτοιμα. Απλώς ξεπαγώστε και είναι έτοιμα για κατανάλωση. 

Extra tips:
Αν με το φύλλο δεν το ΄χετε πολύ, όπως εγώ, ανοίξτε σε όποιο σχήμα σας βγει και με ένα πιάτο των 25 εκ. κόψτε σε στρογγυλό σχήμα.
Αν θέλετε, αντικαταστείτε το σκληρό αλεύρι με ολικής. Σ' αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό. 

all rights reserved














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

🍕 Pizza, baby! ! 🍕 Ποιος δεν αγαπάει αυτό το φαγητό-σνακ-πρωινό-μεσημερ ιανό-βραδυνό ? ? Σπιτική δε, είναι ακόμη καλύτερη! ! Γίνεται τόσο εύκολα που πραγματικά είναι κρίμα να παραγγείλουμε έτοιμη.  Σε ένα μπωλ ανακατέψτε 2 κούπες αλεύρι καλαμποκιού, 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μία τσιμπιά αλάτι, μισό φακελάκι ξερή μαγιά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τέλος 1 κούπα νερό. Ζυμώστε μέχρι η ζύμ η να μη κολλάει στα χέρια σας. Αφήστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει 40 λεπτά.  Κόψτε 15 ντοματίνια στη μέση, στρώστε σε ένα ταψί, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο μπαλσάμικο, αλατίστε και ψήστε στον αέρα για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις ψηθούν πατήστε τα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε. Έτοιμη η σάλτσα !!   Αλευρώστε τον πάγκο σας με καλαμποκάλευρο και ανοίξτε τη ζύμη. Λαδώστε ελαφρά τη λαμαρίνα του φούρνου και ανοίξτε με τα χέρια τη ζύμη μέχρι να καλύψει την επιφάνεια της λαμαρίνας. Απλώστε τη σάλτσα, ρίξτε τυράκι (ότι έχε

ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΑΜΠΟΝ ΨΗΤΟ

Οι περισσότεροι έχουμε προβληματιστεί πως θα ελέγξουμε την αξιοπιστία και την ποιότητα των αλλαντικών που αγοράζουμε. Ακόμη και όταν επιλέγουμε μικρούς παραγωγούς, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την επεξεργασία που υφίστανται τα αλλαντικά, ακόμη και αν αυτή είναι σε μικρότερο βαθμό. Τα ειδικά αλάτια που χρησιμοποιούν οι αλλαντοβιομηχανίες είναι βλαβερά έως και καρκινογόνα.  Αν θέλουμε να καταναλώσουμε ζαμπόν είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε στο σπίτι, με απλό και φυσικό τρόπο, επιλέγοντας ένα κομμάτι κρέατος βιολογικό ή ειδικής εκτροφής. Υλικά: 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι 3 κούπες νερό 3 κ.σ. αλάτι θαλασσινό 2 κ.σ. μέλι 1/2 κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο 1 φλούδα από βιολογικό πορτοκάλι 1 φλούδα από βιολογικό λεμόνι μπαχαρικά της αρεσκείας σας (αστεροειδή γλυκάνισο, δαφνόφυλλα, γαρύφαλο, κανέλα, κύμινο, πιπέρια, πάπρικα κλπ)  Εκτέλεση:  Ετοιμάζουμε την άρμη. Ζεσταίνουμε το νερό μέσα στο οποίο διαλύουμε το μέλι και το αλάτι. Αφ

ΜΠΑΜΠΑΝΕΤΣΑ Ή ΜΠΛΑΤΣΑΡΑ Ή ΠΛΑΣΤΟΣ

Μπαμπανέτσα ή μπλατσάρα ή πλαστός! !  Πίτα χωρίς φύλλο, ιδιαίτερα προσφιλής κατά την κατοχή για ευνόητους λόγους. Συναντάται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τις παραπάνω ονομασίες και με μικρές παραλλαγές.  Η γιαγιά μου, ήταν διάσημη για τη μπαμπανέτσα της. Δεν πολυασχολιόταν με την κουζίνα. Ήταν γυριστρούλα!! Αλλά όταν καταπιανόταν έκανε θαύματα. Όσες φορές κ αν τη ρώτησα τις αναλογίες για τη μπαμπανέτα, άκρη δεν έβγαλα. Κι αυτό γιατί έβγαινε στο κηπάκι της μάζευε 2-3 χεριές χόρτα, έβγαζε 2 πράσα, άνοιγε τον τενεκέ που φύλαγε το καλαμποκάλευρο, έβγαζε από την άρμη ένα κομμάτι από το τυρί που της έδινε η κατσικούλα της, και σε λιγότερο από μία ώρα το σπίτι μοσχοβολούσε. Όλα τα υπολόγιζε με το έμπειρο με το μάτι της και τα δουλεμένα χέρια της. Όταν είχε κέφια άναβε τον ξυλόφουρνο και μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά.  Κατινάκι μου, για σένα !! Υλικά: 1/2 κ. Χορτα (σπανάκι,σέσκουλα, λάπατα κλπ)  1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο  2 πράσα σε ροδέλες  300 γρ. Φέτα σκληρή χ