Κάντε εικόνα.
Γυρίζετε σπίτι, πεινάτε και είστε τέρμα κουρασμένοι.
Ανοίγετε το ψυγείο και είναι σχεδόν άδειο.
Η αλήθεια είναι πως έχετε βαρεθεί το ντελίβερι και είστε έτοιμοι να πέσετε στην ανάγκη του για ακόμη μία φορά.
Μες στο ντουλάπι υπάρχουν μακαρόνια και τόνος.
Στην κατάψυξη ξύσμα βιολογικού λεμονιού και άνιθος που από κάπου περίσσεψε και λυπηθήκατε να τον πετάξετε.
Στο ψυγείο έχουν ξεμείνει μερικά ντοματίνια και να ένα σακουλάκι με λίγο αμύγδαλο φιλέ........
......και κάπως έτσι ανακαλύφθηκε αυτή η συνταγή.
Υλικά για 2 μερίδες:
- μισό πακέτο rigatoni ή όποιο ζυμαρικό έχετε διαθέσιμο
- 1 συσκευασία τόνο σε νερό
- 10 ντοματίνια περίπου μία χούφτα
- 2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Βράζετε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο απ' ότι λέει η συσκευασία. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρετε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο τα ντοματίνια για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το αμύγδαλο να καβουρδιστεί ελαφρώς, τον τόνο, το ξύσμα και αλατοπιπερώστε. Ρίξτε τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι, και σβήστε τη φωτιά. Ανακατέψτε ελαφρά να μη λιώσει ο τόνος και πασπαλίστε με τον άνιθο. Ραντίστε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αν χριεαστεί προσθέστε 2-3 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα.
Αυτό ήταν!! Σε 20 λεπτά έχετε ένα νόστιμο, ελαφρύ φαγητό στο πιάτο σας.
all rights reserved |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου