Πανεύκολο φαγητό, το οποίο χρειάζεται 15 λεπτά, γιατί η σάλτσα γίνεται παράλληλα με το βράσιμο των ζυμαρικών και δεν έχει υλικά που χρειάζονται προετοιμασία. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε σέλινο ή κάποιο άλλο κοντό ζυμαρικό με ρίγες, για να εγκλωβίζεται η σάλτσα.
Υλικά για 2 άτομα:
- 300 γρ. ριγκατόνι
- 200 γρ. Gorgonzola σε κομμάτια
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 κ.γ. βούτυρο (προαιρετικά)
- 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρέσκο
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.
Καβουρδίζετε με το βούτυρο τα καρύδια σε μεγάλο τηγάνι για 2-3 λεπτά. Τα αφήνετε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι βάζετε τη μισή κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε τα κομμάτια της γκοργκονζόλας και ανακατεύετε να λιώσει σταδιακά. Όταν λιώσει η γκοργκονζόλα και ενσωματωθεί με την κρέμα, ρίχνετε τα καρύδια και ανακατεύετε. Αποσύρετε από το μάτι και αφήνετε στην άκρη.
Δυο λεπτά πριν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, επαναφέρετε στο μάτι το τηγάνι, ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύετε. Παίρνετε τα ζυμαρικά κατευθείαν απ’ την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα ενσωματώνετε με τη σάλτσα στο τηγάνι. Έτσι το νερό που συγκρατούν τα ζυμαρικά θα βοηθήσει την σάλτσα να έρθει στο σωστό χύλωμα και δεν θα στεγνώσουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου