Εθνική Επέτειος χωρίς Εθνικό φαγητό δεν γίνεται !!
Ξεκινήστε έγκαιρα να ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο
🐟
🐟 γιατί χρειάζεται 24 έως 48 ώρες.
⏰




Θα σας πω ένα κολπάκι που έμαθα πρόσφατα.
😉

Αφού κόψετε σε χοντρές φέτες τον μπακαλιάρο, τον πλένετε πολύ καλά σε άφθονο τρεχούμενο νερό.
🚿
🚿


Σε ένα βαθύ σκεύος τοποθετήστε μια σχάρα και εκεί στρώστε τον μπακαλιάρο. Γεμίστε με κρύο νερό το οποίο θα αλλάζετε κάθε 3-4 ώρες. Έτσι το αλάτι θα "κάθεται" στον πάτο χωρίς υπολείμματα στη σάρκα.
Αφού ξαλμυρίσει, σκουπίστε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και φυλάξτε στο ψυγείο μέχρι να τον μαγειρέψετε.
🔚
🔚


![]() |
all rights reserved |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου