Πάρτε από τον κρεοπώλη σας μια πανσέτα περίπου 2 κιλά με το δέρμα της, χωρίς κόκκαλο.
Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε την εσωτερική πλευρά.
Να θυμάστε.....μόνο αλάτι, μη πειραματιστείτε σ' αυτό το στάδιο !!
Ακουμπήστε το κρέας πάνω στη σχάρα του φούρνου και από κάτω τοποθετήστε μία λαμαρίνα με νερό για να στάζει.
Ψήστε μισή ώρα στους 220 βαθμούς στον αέρα για να κάνει κρούστα.
Τόσο απλά !!
Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε μισή κούπα soy sauce, 2 κουταλιές μέλι, 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη, μισή κούπα ουίσκι και σιγοβράστε μέχρι να καραμελώσει.
Κόψτε την πανσέτα, αφού την αφήσετε να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα, σε φέτες με οδηγό την χαραγμένη κρούστα της και συνοδέψτε με τη σάλτσα.
ℹ Αν περισσέψει, πράγμα απίθανο, ψιλοκόψτε το κρέας και φτιάξτε την άλλη μέρα wrap τορτίγιας με dijon μουστάρδα, μαρούλι και δροσερή ντομάτα !!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου