Έχετε πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ ή λεμόνια από τον κήπο σας ή από τον κήπο του....γείτονα που σίγουρα είναι πιο...γλυκά ??
Αποθηκεύστε το χυμό και το ξύσμα τους στην κατάψυξη για να έχετε φρέσκο απόθεμα για τα γλυκά και τα φαγητά σας ή για να δροσίσετε τους φρέσκους χυμούς σας.
Κρατήστε το ξύσμα και τον χυμό, αφού τον παγώσετε σε παγοκύστες, σε σακουλάκια.
Όταν χρειαστείτε λεμόνι ή θα προσθέσετε παγάκια κατευθείαν στην κατσαρόλα ή θα τα ξεπαγώσετε για να φτιάξετε λαδολέμονο. Το ξύσμα, επίσης παγωμένο, προσθέστε το στο τέλος του μαγειρέματος.
Το ίδιο ισχύει και για τα πορτοκάλια.
Αν, ας πούμε, θέλετε να φτιάξετε κέικ, ξεπαγώνετε τον ανάλογο χυμό και το ξύσμα και το χρησιμοποιείτε σα να είναι φρέσκο στη συνταγή σας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου