Το Πάσχα συνηθίζεται να φτιάχνουμε διάφορα γλυκά για τα κεράσματά μας. Αυτά τα μπισκοτάκια μοσχοβολούν βούτυρο, είναι εύκολα, γίνονται γρήγορα και απαιτούν ελάχιστα υλικά.
Χρειαζόμαστε:
✔500 γρ. αλεύρι που φωσκούνει μόνο του
✔300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
✔150 γρ. άχνη.
Εκτέλεση:
Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με την άχνη.
Προσθέστε το βούτυρο σε κύβους και ζυμώστε με το χέρι μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής.
Ανοίξτε με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και κόψτε με κουπάτ στο σχήμα που σας αρέσει.
Ψήστε 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Για την ζαχαρόπαστα:
✔2 κ.σ. ζεστό νερό
✔2 κ.γ. γλυκόζη
✔3-4 σταγόνες εσάνς βανίλια ή πορτοκάλι
✔2 κούπες άχνη
✔χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Ζυμώστε με το χέρι όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Σ' αυτό το σημείο χωρίστε τη ζαχαρόπαστα σε μπαλλάκια και χρωματιστε με 1-2 σταγόνες από το χρώμα που θέλετε.
Ανοίξτε φυλλαράκια, κόψτε με κουπάτ και στολίστε τα μπισκότα μόλις κρυώσουν.
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε αναλόγως με τα κέφια σας.
ℹ αντικαταστήστε το βούτυρο με μαργαρίνη για νηστίσιμα μπισκότα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου