Το highlight του φετινού καλοκαιριού, μια γλυκιά, με ελαφριά αψάδα έκπληξη.
Μαρμελάδα πεπόνι με τζίντζερ & λάιμ!! Είναι τόσο γευστικό και ταυτόχρονα τόσο βολικό αυτό το βαζάκι στο ψυγείο μας !!
Εκτός από το ψωμί με αλατισμένο βούτυρο, συνοδεύει τυριά και αλλαντικά, τρώγεται σαν γλυκό του κουταλιού σκέτο ή topping στο γιαούρτι, δίνει εξωτική γεύση και γλύκα στο dressing της σαλάτας και σε μικρή ποσότητα σε σάντουιτς από φρέσκια μπαγκέτα με 2-3 φέτες prosciutto, θα σας ξετρελάνει.
Η διαδικασία ίδια, όπως σε όλες τις μαρμελάδες, μόνο τα υλικά και η μουσική υπόκρουση διαφέρουν.
Υλικά:
- 1200 γρ. πεπόνι (καθαρό βάρος)
- 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- χυμό από δύο λάιμ
- ξύσμα από ένα λάιμ
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 3 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
Διαδικασία:
- Κόβουμε το πεπόνι σε κομματάκια.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το πεπόνι, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά.
- Σιγοβράζουμε το μείγμα 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το τζίντζερ και βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Aνακατεύουμε πολύ συχνά για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Ελέγχουμε αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη κάνοντας το τεστ με το πιατάκι. Τοποθετούμε μια κουταλιά μαρμελάδα σε ένα πιάτο και τραβάμε μια κάθετη γραμμή. Αν παραμείνει το κενό και δεν ενωθεί η μαρμελάδα σημαίνει πως έχει δέσει και είναι έτοιμη. Μη την παραβράσετε γιατί όταν κρυώσει θα πήξει περισσότερο.
- Αν δεν θέλετε κομματάκια και προτιμάτε η μαρμελάδα να έχει λεία υφή, την πολτοποιείτε σε δόσεις στο μούλτι ή με το ραβδομπλέντερ απευθείας στην κατσαρόλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το εργαλείο του πουρέ.
- Αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα βάζα στο ντουλάπι ή σε τάπερ στο ψυγείο.
all rights reserved |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου