Σκεφτόμουν ένα αγαπησιάρικο μαμαδίστικο φαγητό που η κάθε μπουκιά θα είναι θα είναι μια αναδρομή στα παιδικά μου χρόνια.
Χωρίς δεύτερη σκέψη.....ψαρόσουπα !!
Εύκολα και γρήγορα χωρίς πολλά πολλά.
Υλικά:
2 λαυράκια
3-4 μέτριες πατάτες σε κύβους
3 καρότα σε κύβους
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 λεμόνι χυμό & ξύσμα
1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 κλωναράκια σέλινο
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε 1/2 λίτρο νερό και ρίξτε τις πατάτες. Ανακατέψτε συχνά για 10 λεπτά για να απελευθερώσουν το άμυλό τους. Μ' αυτό τον τρόπο η σούπα θα χυλώσει χωρίς να προσθέσετε επιπλέον άμυλο στο τέλος. Συνεχίστε με τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο και το τζίντζερ.
Από πάνω τοποθετήστε τα ψάρια ολόκληρα, συμπληρώστε 1 λίτρο νερό βρασμένο, αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού και των λαχανικών.
Μόλις βράσει το ψάρι αφαιρέστε το και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα να κρυώσει για να το καθαρίσετε από τα κοκκαλάκια χωρίς να καείτε.
↝ Σε ένα μπώλ ή στο μούλτι χτυπήστε καλά τη μισή κούπα λάδι με μισή κούπα χυμό λεμονιού και ζωμό. Μόλις έχετε ένα πηχτό λαδολέμονο περιχύστε τη σούπα, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το ξύσμα.
Προσθέστε το ξεψαχνισμένο ψαράκι και είστε έτοιμοι !!
➤ Να θυμάστε:
1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψάρι κάνει για σούπα.
2. Το "σωτάρισμα" της πατάτας στο νερό στην αρχή και το λαδολέμονο στο τέλος, σας εξασφαλίζουν χυλωμένη σούπα.
Καλή σας όρεξη !!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου