Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΙΤΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΦΕΤΑ & ΓΡΑΒΙΕΡΑ





Η πίτσα είναι πάντα μια ωραία ιδέα. Η ελληνική εκδοχή είναι επίσης μια ωραία ιδέα. Οι επιλογές υλικών είναι πολλές και οι συνδυασμοί ανεξάντλητοι.
Ελιές, κρεμμύδι, εγχώρια αλλαντικά & τυριά. Δοκιμάστε αυτή την τυρένια απόλαυση και όλα γύρω σας θα πάρουν ♪ άρωμα ♫ ελληνικό.

Υλικά:
       
       Για τη γέμιση
  • 100 γρ. ανθότυρο νωπό 
  • 100 γρ. φέτα σκληρή σπασμένη με το χέρι
  • 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
  • 3 κ.σ. σάλτσα βιολογικής ντομάτας
       Για τη σάλτσα
  • 1/2 συσκευασία ντομάτα βιολογική
  • 1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1/2 κ.γ. ξερή
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την τέλεια τραγανή, μπισκοτένια ζύμη δες εδώ

Φτιάχνουμε αρχικά τη ζύμη γιατί χρειάζεται το χρόνο της για να φουσκώσει.
Συνεχίζουμε με τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά πλην του ελαιόλαδου και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη και αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε ένα χοντρό φύλλο πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
Το μεταφέρουμε στη λαμαρίνα. Απλώνουμε τη σάλτσα από άκρη σε άκρη. Συνεχίζουμε με τα τυριά και διπλώνουμε το φύλλο άτσαλα γύρω γύρω. Ραντίζουμε το γυρισμένο φύλλο με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με ρίγανη ή παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς, στον αέρα. 

all rights reserved



























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

🍕 Pizza, baby! ! 🍕 Ποιος δεν αγαπάει αυτό το φαγητό-σνακ-πρωινό-μεσημερ ιανό-βραδυνό ? ? Σπιτική δε, είναι ακόμη καλύτερη! ! Γίνεται τόσο εύκολα που πραγματικά είναι κρίμα να παραγγείλουμε έτοιμη.  Σε ένα μπωλ ανακατέψτε 2 κούπες αλεύρι καλαμποκιού, 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μία τσιμπιά αλάτι, μισό φακελάκι ξερή μαγιά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τέλος 1 κούπα νερό. Ζυμώστε μέχρι η ζύμ η να μη κολλάει στα χέρια σας. Αφήστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει 40 λεπτά.  Κόψτε 15 ντοματίνια στη μέση, στρώστε σε ένα ταψί, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο μπαλσάμικο, αλατίστε και ψήστε στον αέρα για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις ψηθούν πατήστε τα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε. Έτοιμη η σάλτσα !!   Αλευρώστε τον πάγκο σας με καλαμποκάλευρο και ανοίξτε τη ζύμη. Λαδώστε ελαφρά τη λαμαρίνα του φούρνου και ανοίξτε με τα χέρια τη ζύμη μέχρι να καλύψει την επιφάνεια της λαμαρίνας. Απλώστε τη σάλτσα, ρίξτε τυράκι (ότι έχε

ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΑΜΠΟΝ ΨΗΤΟ

Οι περισσότεροι έχουμε προβληματιστεί πως θα ελέγξουμε την αξιοπιστία και την ποιότητα των αλλαντικών που αγοράζουμε. Ακόμη και όταν επιλέγουμε μικρούς παραγωγούς, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την επεξεργασία που υφίστανται τα αλλαντικά, ακόμη και αν αυτή είναι σε μικρότερο βαθμό. Τα ειδικά αλάτια που χρησιμοποιούν οι αλλαντοβιομηχανίες είναι βλαβερά έως και καρκινογόνα.  Αν θέλουμε να καταναλώσουμε ζαμπόν είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε στο σπίτι, με απλό και φυσικό τρόπο, επιλέγοντας ένα κομμάτι κρέατος βιολογικό ή ειδικής εκτροφής. Υλικά: 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι 3 κούπες νερό 3 κ.σ. αλάτι θαλασσινό 2 κ.σ. μέλι 1/2 κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο 1 φλούδα από βιολογικό πορτοκάλι 1 φλούδα από βιολογικό λεμόνι μπαχαρικά της αρεσκείας σας (αστεροειδή γλυκάνισο, δαφνόφυλλα, γαρύφαλο, κανέλα, κύμινο, πιπέρια, πάπρικα κλπ)  Εκτέλεση:  Ετοιμάζουμε την άρμη. Ζεσταίνουμε το νερό μέσα στο οποίο διαλύουμε το μέλι και το αλάτι. Αφ

ΜΠΑΜΠΑΝΕΤΣΑ Ή ΜΠΛΑΤΣΑΡΑ Ή ΠΛΑΣΤΟΣ

Μπαμπανέτσα ή μπλατσάρα ή πλαστός! !  Πίτα χωρίς φύλλο, ιδιαίτερα προσφιλής κατά την κατοχή για ευνόητους λόγους. Συναντάται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τις παραπάνω ονομασίες και με μικρές παραλλαγές.  Η γιαγιά μου, ήταν διάσημη για τη μπαμπανέτσα της. Δεν πολυασχολιόταν με την κουζίνα. Ήταν γυριστρούλα!! Αλλά όταν καταπιανόταν έκανε θαύματα. Όσες φορές κ αν τη ρώτησα τις αναλογίες για τη μπαμπανέτα, άκρη δεν έβγαλα. Κι αυτό γιατί έβγαινε στο κηπάκι της μάζευε 2-3 χεριές χόρτα, έβγαζε 2 πράσα, άνοιγε τον τενεκέ που φύλαγε το καλαμποκάλευρο, έβγαζε από την άρμη ένα κομμάτι από το τυρί που της έδινε η κατσικούλα της, και σε λιγότερο από μία ώρα το σπίτι μοσχοβολούσε. Όλα τα υπολόγιζε με το έμπειρο με το μάτι της και τα δουλεμένα χέρια της. Όταν είχε κέφια άναβε τον ξυλόφουρνο και μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά.  Κατινάκι μου, για σένα !! Υλικά: 1/2 κ. Χορτα (σπανάκι,σέσκουλα, λάπατα κλπ)  1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο  2 πράσα σε ροδέλες  300 γρ. Φέτα σκληρή χ