Το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα παντζάρια στο φούρνο δίνουν άλλη διάσταση στη σαλάτα!!
Κρατάνε όλες τις θρεπτικές τους ουσίες, διατηρούν το χρώμα τους και γίνονται πολύ νόστιμα.
Οι τρόποι μαγειρέματος είναι απλοί και γρήγοροι.
- Χωρίζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε φουντίτσες. Τοποθετείτε στο ταψί, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν & να ροδίσουν.
- Τα ψήνετε ολόκληρα ή κομμένα στη μέση σε μια γάστρα ή σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και, αφού μαλακώσουν, σε περίπου 30 λεπτά ανάλογα το μέγεθός τους, τα αφήνεται 5 λεπτά ξεσκέπαστα για να ροδίσουν.
- Τα παντζάρια χρειάζονται περισσότερο χρόνο ψησίματος. Τα ψήνουμε στη γάστρα ή σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για περίπου 1 ώρα. Μετά τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες, τα νοστιμίζουμε με ξύδι, ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι & πιπέρι.
Όλα τα λαχανικά διατηρούνται στο ψυγείο, σε τάπερ για 2 μέρες.
Extra tips:
- Το κουνουπίδι ταιριάζει με καπνιστή πάπρικα και χρωματιστά πιπέρια ή με κύμινο ή με ρίγανη.
- Το μπρόκολο με αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.
all rights reserved |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου