🍕Pizza, baby! !🍕
Ποιος δεν αγαπάει αυτό το φαγητό-σνακ-πρωινό-μεσημερ
Σπιτική δε, είναι ακόμη καλύτερη! !
Γίνεται τόσο εύκολα που πραγματικά είναι κρίμα να παραγγείλουμε έτοιμη.
Σε ένα μπωλ ανακατέψτε 2 κούπες αλεύρι καλαμποκιού, 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μία τσιμπιά αλάτι, μισό φακελάκι ξερή μαγιά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τέλος 1 κούπα νερό. Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια σας. Αφήστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει 40 λεπτά.
Κόψτε 15 ντοματίνια στη μέση, στρώστε σε ένα ταψί, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο μπαλσάμικο, αλατίστε και ψήστε στον αέρα για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις ψηθούν πατήστε τα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε.
Έτοιμη η σάλτσα !!
Αλευρώστε τον πάγκο σας με καλαμποκάλευρο και ανοίξτε τη ζύμη.
Λαδώστε ελαφρά τη λαμαρίνα του φούρνου και ανοίξτε με τα χέρια τη ζύμη
μέχρι να καλύψει την επιφάνεια της λαμαρίνας. Απλώστε τη σάλτσα, ρίξτε
τυράκι (ότι έχετε στο ψυγείο) και αλλαντικά (επίσης ότι έχετε στο
ψυγείο). Εγώ χρησιμοποίησα γραβιέρα Κρήτης και καπνιστό φιλέτο
κοτόπουλου.
Ψήστε για 35 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς.
Extra tips:
- Το καλαμποκάλευρο μας δίνει πιο τραγανό ζυμάρι.
- Το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι μόνο σίτου.
Σ' αυτή την περίπτωση ελέγξτε τη δόση του νερού γιατί θα διαφέρει.
🔺
Μη ξεχνάτε το Moto_OnePlate4all: Η μουσική και το φαγητό είναι τρόπος ζωής !!
🔻
⏯ Avanti maestro !!
🔺
Μη ξεχνάτε το Moto_OnePlate4all: Η μουσική και το φαγητό είναι τρόπος ζωής !!
🔻
⏯ Avanti maestro !!
all rights reserved |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου