Πάρτο αλλιώς! !
Τραχανάς βελουτέ με τραγανό μπέικον και κύβους φέτας! !
Όσο ο καιρός είναι τόσο πολύ κρύος οι θερμίδες εξατμίζονται! ! 😆😆
Σήμερα θα φτιάξουμε έναν παραδοσιακό τραχανά, αλλιώς! !
Βράστε 1 λίτρο νερό με αλάτι και προσθέστε 1 1/2 κούπα τσαγιού γλυκό τραχανά. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά στο 1 και αφήστε να σιγοβράζει ανακατεύοντας συχνά. Να είστε τριγύρω γιατί φουσκώνει και μπορεί να ξεχειλίσει και δεν θέλουμε περιττές δουλειές! ! 😉
Ο τραχανάς θέλει χρόνο. Υπολογίστε πως θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα.
Μόλις χυλώσει πάρτε το ραβδομπλέντερ και πολτοποιήστε τον τραχανά. Αποσύρετε από τη φωτιά και στο καυτό μάτι βάλτε το αντικολλητικό σας τηγάνι. Ψιλοκόψτε 3 φέτες μπέικον και σωτάρετε μέχρι να κριτσανίσει.
Προσθέστε στον τραχανά 3 κ.σ. γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.
Τέλος, κόψτε100 γρ. φέτα σε κύβους συμπληρώνοντας τη σούπα σας.
Σερβίρετε αμέσως με 1 κ.σ. μπέικον.
ℹ ταιριάζει πολύ και το προσούτο οπότε επιλέξτε σύμφωνα με τα αποθέματα του ψυγείου σας και τα γευστικά σας κριτήρια.
Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, κάντε την ίδια δουλειά στο μούλτι σε δόσεις.
Αν χρησιμοποιήσετε ξυνό τραχανά, μειώστε το γιαούρτι μη σας παραξυνίσει η σούπα σας
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου