Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΟΥΝΤΛΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



Πάμε σπίτι να σας μαγειρέψω νουντλς ?? Για μένα αυτή η ερώτηση μόνο καταφατική απάντηση σηκώνει !! Με chopsticks ή με πιρούνι το ταξίδι στις κουζίνες του κόσμου πάντα με γοήτευε !! Ειδικά όταν στις παρέες επικρατεί χαλαρότητα, γέλιο, αφθονία συναισθημάτων και συντονισμός στο "μμμμμμ" που συνοδεύει μπουκιές και γουλιές.
Πάμε λοιπόν να μαγειρέψουμε νουντλς με την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή !!
Συντονιστείτε στην OnePlate4all_Playlist  και ταξιδέψτε μαγειρεύοντας !!

Υλικά:
- 1/2 συσκευασία νουντλς
- 2 κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 2 κούπες λάχανο
- 10 φασολάκια
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 κύβο λαχανικών βιολογικό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κ.σ. soy sause
- ελάχιστο αλάτι

Τρόπος παρασκευής:
Καταρχάς ετοιμάζουμε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήνουμε στην άκρη.
Διαλύουμε τον κύβο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφαιρούμε τους σπόρους από την πιπεριά.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μπαστουνάκια, το λάχανο όπως για σαλάτα και τα φασολάκια σε 3-4 σημεία ανάλογα το μήκος τους.


Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθούν. Προσοχή με το αλάτι γιατί η soy sause είναι ιδιαίτερα αλμυρή και ο κύβος περιέχει αλάτι. Χρησιμοποιούμε ελάχιστο για να βοηθήσει τα λαχανικά να αποβάλλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τον κύβο με τη μισή soy sause και μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαραθούν αλλά να παραμείνουν κριτσανιστά. Θα χρειαστούν το πολύ 10 λεπτά συνολικά.
Προσθέτουμε τα νούντλς και την υπόλοιπη soy sause, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και έτοιμα !!

Extra tips: Τα βασικά λαχανικά είναι το λάχανο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά υπάρχουν στο ψυγείο μας όπως φουντίτσες μπρόκολο, καλαμπόκι, πιπεριές κλπ.

all rights reserved























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ

🍕 Pizza, baby! ! 🍕 Ποιος δεν αγαπάει αυτό το φαγητό-σνακ-πρωινό-μεσημερ ιανό-βραδυνό ? ? Σπιτική δε, είναι ακόμη καλύτερη! ! Γίνεται τόσο εύκολα που πραγματικά είναι κρίμα να παραγγείλουμε έτοιμη.  Σε ένα μπωλ ανακατέψτε 2 κούπες αλεύρι καλαμποκιού, 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μία τσιμπιά αλάτι, μισό φακελάκι ξερή μαγιά, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τέλος 1 κούπα νερό. Ζυμώστε μέχρι η ζύμ η να μη κολλάει στα χέρια σας. Αφήστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει 40 λεπτά.  Κόψτε 15 ντοματίνια στη μέση, στρώστε σε ένα ταψί, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο μπαλσάμικο, αλατίστε και ψήστε στον αέρα για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις ψηθούν πατήστε τα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε. Έτοιμη η σάλτσα !!   Αλευρώστε τον πάγκο σας με καλαμποκάλευρο και ανοίξτε τη ζύμη. Λαδώστε ελαφρά τη λαμαρίνα του φούρνου και ανοίξτε με τα χέρια τη ζύμη μέχρι να καλύψει την επιφάνεια της λαμαρίνας. Απλώστε τη σάλτσα, ρίξτε τυράκι (ότι έχε

ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΑΜΠΟΝ ΨΗΤΟ

Οι περισσότεροι έχουμε προβληματιστεί πως θα ελέγξουμε την αξιοπιστία και την ποιότητα των αλλαντικών που αγοράζουμε. Ακόμη και όταν επιλέγουμε μικρούς παραγωγούς, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την επεξεργασία που υφίστανται τα αλλαντικά, ακόμη και αν αυτή είναι σε μικρότερο βαθμό. Τα ειδικά αλάτια που χρησιμοποιούν οι αλλαντοβιομηχανίες είναι βλαβερά έως και καρκινογόνα.  Αν θέλουμε να καταναλώσουμε ζαμπόν είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε στο σπίτι, με απλό και φυσικό τρόπο, επιλέγοντας ένα κομμάτι κρέατος βιολογικό ή ειδικής εκτροφής. Υλικά: 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι 3 κούπες νερό 3 κ.σ. αλάτι θαλασσινό 2 κ.σ. μέλι 1/2 κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο 1 φλούδα από βιολογικό πορτοκάλι 1 φλούδα από βιολογικό λεμόνι μπαχαρικά της αρεσκείας σας (αστεροειδή γλυκάνισο, δαφνόφυλλα, γαρύφαλο, κανέλα, κύμινο, πιπέρια, πάπρικα κλπ)  Εκτέλεση:  Ετοιμάζουμε την άρμη. Ζεσταίνουμε το νερό μέσα στο οποίο διαλύουμε το μέλι και το αλάτι. Αφ

ΜΠΑΜΠΑΝΕΤΣΑ Ή ΜΠΛΑΤΣΑΡΑ Ή ΠΛΑΣΤΟΣ

Μπαμπανέτσα ή μπλατσάρα ή πλαστός! !  Πίτα χωρίς φύλλο, ιδιαίτερα προσφιλής κατά την κατοχή για ευνόητους λόγους. Συναντάται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τις παραπάνω ονομασίες και με μικρές παραλλαγές.  Η γιαγιά μου, ήταν διάσημη για τη μπαμπανέτσα της. Δεν πολυασχολιόταν με την κουζίνα. Ήταν γυριστρούλα!! Αλλά όταν καταπιανόταν έκανε θαύματα. Όσες φορές κ αν τη ρώτησα τις αναλογίες για τη μπαμπανέτα, άκρη δεν έβγαλα. Κι αυτό γιατί έβγαινε στο κηπάκι της μάζευε 2-3 χεριές χόρτα, έβγαζε 2 πράσα, άνοιγε τον τενεκέ που φύλαγε το καλαμποκάλευρο, έβγαζε από την άρμη ένα κομμάτι από το τυρί που της έδινε η κατσικούλα της, και σε λιγότερο από μία ώρα το σπίτι μοσχοβολούσε. Όλα τα υπολόγιζε με το έμπειρο με το μάτι της και τα δουλεμένα χέρια της. Όταν είχε κέφια άναβε τον ξυλόφουρνο και μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά.  Κατινάκι μου, για σένα !! Υλικά: 1/2 κ. Χορτα (σπανάκι,σέσκουλα, λάπατα κλπ)  1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο  2 πράσα σε ροδέλες  300 γρ. Φέτα σκληρή χ