Αν αγαπάτε τα ζυμαρικά και τα μανιτάρια, αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για εσάς.
Είναι ελαφρώς μπελαλίδικη αλλά είναι βέβαιο πως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
Μη ξεχνάτε να βάλετε μουσική όσο μαγειρεύετε. Μείνετε συντονισμένοι στην OnePlate4all_Playlist
Υλικά για 14 κανελόνια:
- 1 πακέτο μανιτάρια λευκά
- 200 γρ. απάκι ή καπνιστό χοιρινό μπριζολάκι
- 250 γρ. κατσικίσια γραβιέρα τριμμένη
- 2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1/2 λεμόνι ξύσμα
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 3 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια και τα σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και αλάτι μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Προσέξτε να μη παραφορτώσετε το τηγάνι. Αν χρειαστεί χωρίστε σε 2-3 δόσεις. Κρατήστε τα μανιτάρια στην άκρη και συνεχίστε με το χοιρινό ψιλοκομμένο ώστε να χωράει στα κανελόνια. Δε χρειάζεται πολύ ώρα γιατί είναι ήδη έτοιμο. Θέλουμε απλά να απελευθερώσει τα αρώματά του. Προσθέστε την λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη, το θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα. Αποσύρετε από τη φωτιά. Πολτοποιήστε στο μούλτι τα μανιτάρια με 3-4 κ.σ. κρέμα και προσθέστε τον πουρέ στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά, πιπερώστε (προσοχή με το αλάτι γιατί αλατίσαμε τα μανιτάρια και το χοιρινό και η λιαστή τομάτα είναι ήδη αλατισμένα) και τέλος προσθέστε το μισό τυρί.
Ρίξτε λίγη κρέμα στο ταψί σας, γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα και τοποθετήστε με τη σειρά. Περιχύστε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίστε με το τυρί.
Ψήστε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Extra tips: παραλείψτε το χοιρινό, προσθέστε ακόμη 3-4 λιαστές τομάτες για την χορτοφαγική εκδοχή.
Καλή σας απόλαυση !!
Ρίξε μια ματιά εδώ για φρέσκα νέα !!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου